DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, FEDEK'ten Denklik Kazandi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünün, FEDEK’in akredite programlarindan biri olmaya hak kazandigi bildirildi.

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, FEDEK'ten Denklik Kazandi
Yüksekögretim Kurulu ve Yüksekögretim Kalite Kurulu tarafindan taninan Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Derneginden (FEDEK) bir heyet, 4-7 Mart 2023 tarihleri arasinda Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Heyet, kimya programi için denklik (akreditasyon), degerlendirme ve bilgilendirme çalismalari yaparak Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Muammer Gavas, Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rahmi Kasimogullari, Kimya Bölüm Baskani Prof. Dr. Cengiz Yenikaya ile diger fakülte, bölüm ve meslek yüksekokullari temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida çikis bildirisi sunumu gerçeklestirdi. Çikis bildirisinin okunmasinin ardindan FEDEK degerlendirme ekibi Kimya bölümü için hazirladiklari raporu okuyarak bölümünün akredite program olmaya hak kazandigini açikladi.

Kimya Bölümünün FEDEK’ten kazandigi denklikle, mezunlar için hazirlanacak diploma ekinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi damgasi yer alacak. Ayrica ÖSYM kilavuzunda da bölümün bulundugu satirda FEDEK tarafindan akredite edildigine iliskin bir bilgi yer alacak.

Konuyla ilgili Fakülteden yapilan açiklamada, "Üniversitemiz bünyesinde akredite olan ilk lisans programi olmaya hak kazanan Kimya Bölümünü ve tüm ögretim elemanlarini tebrik ediyor, kalite açisindan son derece önemli olan bu akreditasyon çalismasinin diger tüm fakülte ve bölümlerimize de örnek olmasini temenni ediyoruz" denildi.
Kaynak: İHA