Depremzede Ögrenciler Için Sinema Etkinligi Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi tarafindan düzenlenen etkinlik kapsaminda kentte misafir edilen depremzede ögrenciler “Umudunu Kaybetme” filminde bulustu.

Depremzede Ögrenciler Için Sinema Etkinligi Düzenlendi
6 Subat günü meydana gelen ve bütün ülkeyi yasa bogan Kahramanmaras merkezli depremler sonrasinda deprem bölgesinden gelen depremzede aileler yurt ve misafirhanelerde agirlanirken, bu ailelerin çocuk ve gençlerine yönelik ise Atatürk Üniversitesi tarafindan çesitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda; Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Kültür, Sanat ve Egitim Dernegi (ERSANDER) Kadin Kollari is birligi ile düzenlenen etkinlik dogrultusunda, YÖK tarafindan kardes üniversite olarak eslestirilen Adiyaman Üniversitesinden Erzurum’a gelen ögrencilerden olusan 50 kisilik grup, Iletisim Fakültesi sinema salonunda film izleyerek gündelik hayatin telasindan bir nebze de olsa uzaklasti.

“Depremzede Ögrencilerimizin Daima Yanindayiz”

Atatürk Üniversitesinin tüm imkanlariyla depremden etkilenen vatandaslar ile ögrencilerin yaninda oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, yasanan bu elim afet neticesinde egitimlerini Erzurum’da sürdürmek amaciyla Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) yerlesen ögrencileri misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarini söyledi.



Bu ve benzeri etkinliklerin, hem olumsuzluklardan kisa süreligine de olsa uzaklasmak hem de sosyal hayata adapte olmayi kolaylastirmak açisindan önemli oldugunu vurgulayan Rektör Çomakli: “Depremzede ögrencilerimizin daima yanlarindayiz. Onlari güvende hissettirecek ve mutlu edecek tüm adimlari atmaya devam edecegiz. Biz birlikte güçlüyüz ve bu zor günleri birlikte asacagiz. Bu düsüncelerle, katkilarindan dolayi hem Iletisim Fakültemize hem de ERSANDER ailesine tesekkür ediyor, bir daha bu aci olaylarin yasanmamasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Etkinlik, ögrencilerin çesitli ikramlar esliginde “Umudunu Kaybetme” filmini izlemeleri ve sonrasinda yorumlamalariyla son buldu.
Kaynak: İHA