Bilecik'te Depremzedeler Için Örnek Davranis

Bilecik Belediyesi ‘Mart Ayi Belediye Meclis Toplantisi’, Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, baskanliginda yapildi. Toplantida, Bilecik’e gelen depremzedelerin su abonelik basvurularindan ve yüklenecek 20 metreküp sudan para alinamamasi karari çikti.

Bilecik'te Depremzedeler Için Örnek Davranis
Bilecik Belediyesi ‘Mart Ayi Belediye Meclis Toplantisi’ Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçeklestirilirken 6 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi.

Kente yerlesen depremzedeler için önemli kararlarin alindigi ve depreme iliskin Bilecik’te yapilmasi gereken çalismalarin görüsüldügü toplantida, Bilecik Belediyesi Sehirlerarasi Otobüs Terminali çikis ücretleri tarifesinin yeniden belirlenerek, görüsülmesi konusu ele alindi.

Bilecik’teki depremzedelerden su abonelik ücreti ve 20 metreküpe kadar tüketim ücreti alinmayacak

5393 sayili belediye kanununun 18’inci maddesinin 1’inci fikrasinin 1’inci bendine istinaden bazi bos memur kadrolarinda degisiklik yapilmasi konusu görüsülerek karara baglandigi toplantida ayrica Türkiye’de yasanan deprem felaketi nedeniyle Bilecik’e göç eden depremzede vatandaslarin yapacaklari su abonelik islemlerindeki su tüketim ve güvence bedeli konulari görüsüldü. Buna göre kentteki depremzedelerden su abonelik ücreti ile 20 metreküplük miktara kadar olan tüketimlerin ücreti alinmamasi karari alindi.

Toplantida ayrica 5393 sayili belediye kanununun 18’inci fikrasinin 1’inci bendine istinaden genel idare hizmetleri sinifinda bos olan 5’inci derece memur kadrosunun iptal edilerek, genel idare hizmeti sinifi 5’inci derece soför kadrosunun ihdas edilmesi konusu görüsülerek karara baglandi.

Bilecik’teki yapi stogu, yapi envanteri ve deprem riskine yönelik faaliyetlerin yapilmasi için baskan vekiline sözlesme yapma yetkisi oy birligiyle verildi

Toplantinin bir diger önemli maddesine göre de Bilecik merkez ilçede belediye sorumluluk sahasinda bulunan yapilara iliskin mevcut yapi stogu, yapi tespitleri ile envanter olusturulmasi ve deprem riski açisindan degerlendirme çalismasi yapilabilmesi için ortak proje yapilmasi ve 5393 sayili belediye kanununun 3’inci maddesi (g) bendine istinaden belediye baskan vekiline sözlesme yapmak üzere yetki verilmesi konusu ele alinarak görüsüldü. Yapilan görüsmeler sonrasinda Baskan Vekiline yetki verilmesi konusu meclis üyelerinin oy birligiyle kabul edilerek karara baglandi.
Kaynak: İHA