Ünye'de Sifir Atik Tesisi Kuruluyor

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafindan israfin önlenmesi ve kaynaklarin daha verimli kullanilmasina yönelik yürüttügü çalismalar neticesinde ’Sifir Atik Getirme Merkezi’ tesisi kurulacak.

Ünye'de Sifir Atik Tesisi Kuruluyor
Ünye’de yapilacak çalisma ile atiklarin ayristirilmasi ve geri dönüstürülmesi saglanirken, gida atiklarini da ayristirilarak sokak hayvanlarinin beslenme ihtiyaçlari karsilanacak. Tesis alaninda bir açiklama yapan Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Yaklasik 2 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak tesisimiz Dünya’nin gündeminde olan ve en önemli konular arasinda yer alan atiklarin dönüstürülmesine hizmet edecektir. Toplanan atiklarin ayristirilmasinin yapilacagi tesisimizde ayristirilan atiklar ilgili kurumlara gönderilecektir. Tesisimiz atiklarin, geri dönüsüm faaliyeti içerisinde tekrar ekonomiye kazandirilmasina vesile olacaktir” dedi.



“Sokak hayvanlarinin beslenme sorununu da çözecek”

Baskan Tavli, tesisin ayrica sokak hayvanlarinin beslenme sorununa da çözüm olacagini ifade ederek, “Bu alan içerisinde, özellikle yemek atiklarini ayristirarak sokak hayvanlarimizin istifadesine sunacagiz. Saglikli ortamda paketlenmis ürünlerle sokak hayvanlarimizin beslemesi yapilacaktir. Sehir merkezinde bulunan restoranlarimiz ve belediyemizin sosyal tesislerinden getirilen atiklar, burada sokak hayvanlarinin tüketebilecegi gidalara dönüsecektir. Ise yaramayan kisimlarin ise organik gübreye dönüsümü saglanacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA