Meksikali Ekipler 1 Kisiyi Enkazdan Canli Çikardi

Kahramanmaras’ta meydana gelen deprem felaketinin ardindan arama kurtarma çalismalarina destek olmak amaciyla Meksika’dan Türkiye’ye giden ekipler bugün 1 kisiyi enkazdan sag olarak çikardi. Meksika’dan 20 kisilik yeni bir kurtarma ekibinin ise bugün yola çikacagi açiklandi.

Meksikali Ekipler 1 Kisiyi Enkazdan Canli Çikardi
Kahramanmaras’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardindan Meksika’dan Türkiye giden 140 personel ve 15 kurtarma köpeginden olusan ekip Adiyaman’da çalismalarina basladi.

Meksikali ekip, kurtarma çalismalari çerçevesinde bir kisiyi enkaz altindan sag olarak çikardi. Meksika Savunma Bakanligi (SEDENA) ve Disisleri Bakanligi, yasanan sevindirici olayin görüntü ve fotograflarini sosyal medyada, “Her zaman umut vardir” mesajiyla paylasti. Görüntülerde, Meksikali kurtarma ekipleri ile birlikte Kizilay ve Saglik Bakanligi personelinin battaniyeye sarili bir kadini enkazdan çikararak sedyeye tasidiklari görülüyor.

"Güzel haberler verecegimizi umuyorum"

Meksikali ekipte bulunan Komutan Armando Seguro, "Meksika ekibi, Ulusal Savunma Bakanligi, Kizilhaç ve Deniz Kuvvetleri Bakanligi personelleri olmak üzere birlikte çalisan 3 ayri gruptan meydana gelmektedir. Çalismalarimiza basladigimiz ilk binada hayatini kaybeden 1 kisiye ulastik ve su anda onu çikarmaya çalisiyoruz. Önümüzdeki günlerde çalismaya devam ederek güzel haberler verecegimizi umuyorum” ifadelerini kullandi.

Yeni bir ekip daha yola çikiyor

Meksikali uzman ekip Meksika Köstebekleri (Topos Mexico) adli topluluktan 20 kisilik bir ekibin daha Türkiye’ye gitmek için yola çikacaklari bildirildi.

Meksika Köstebekleri toplulugu yetkilileri tarafindan yapilan açiklamada, yasanan deprem felaketinin ardindan topluluktan 20 kisilik bir grubun tibbi ve insani yardim yapmak, enkaz altinda kalanlarin yerlerini tespit etmek ve çöken yapilarda arama kurtarma çalismalari yapmak amaciyla bugün Türkiye’ye dogru yola çikacaklari ifade edildi.
Kaynak: İHA