Deprem Bölgesi'ne Gida Yardimi Sürüyor

Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan tek yürek olan Türk milleti depremzede kardeslerine elinden gelen yardimlari ulastirmak için seferber oldular.

Deprem Bölgesi'ne Gida Yardimi Sürüyor
Bölge’de bulunan 10 il ilçe ilçelerini etkileyen ’yüzyilin felaketi’ olarak ta adlandirilan depremin ardindan harekete geçen vatandaslar, bölge de ihtiyaç duyulan yardim malzemelerini deprem bölgesine göndermeye devam ediyorlar. Yasanan depreme duyarsiz kalmayan Çorum merkezli Ganik sekerlemede, Hatay’daki depremzedelere ulastirilmak üzere 50 bin paket tahin helvasi gönderdi.

Bölge’de yasanan depremin çok büyük oldugunu ve yaralarin sarilmasinin zaman alacagini kaydeden Ganik sekerleme yönetim kurulu üyesi Gökhan Sariaslan, "Yasananlara duyarsiz kalamazdik. Ilk etapta yikimin en fazla oldugu illerden Hatay’a kendi fabrikamizda ürettigimiz tahin helvalardan gönderdik. Bölge’den gelecek talepler çerçevesinde tesisimizde üretimini yaptigimiz ürünlerden göndermeye devam edecegiz. Deprem bölgesindeki kardeslerimiz bir yandan yakinlarini kaybetmenin acisini yasarken diger yandan da açlik ve yoklukla mücadele ediyorlar. Allah böyle bir aciyi bir daha yasatmasin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA