Okulda Deprem Bölgesi Için 24 Saat Kesintisiz Ekmek Üretiyorlar

Amasya’da bir meslek lisesindeki ekmek atölyesinde, deprem bölgesine ulastirilmasi için 24 saat kesintisiz ekmek üretimi yapiliyor. Ögrenci, ögretmen ve pansiyon görevlilerinin pisirdigi ekmekler ilk etapta Gaziantep ve Malatya’ya ulastirildi.

Okulda Deprem Bölgesi Için 24 Saat Kesintisiz Ekmek Üretiyorlar
Amasya’da Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 3’er vardiya halinde ekmek üretiminin gerçeklestirildigini belirten Amasya Milli Egitim Müdür Vekili Mahmut Keskiner, “Günlük 40 bin civarinda ekmek üreterek deprem bölgesine gönderiyoruz” dedi.

Depremin vurdugu illerden Gaziantep ve Adiyaman’da görevlendirilen Amasya Valisi Mustafa Masatli ve Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen ile sürekli iletisim halinde olduklarina deginen Keskiner, “Ayrica seyyar mutfak ekibi olusturuyoruz. 6 kisilik asçi ekibini deprem bölgesine gönderecegiz” diye konustu.

Ekmek üretiminde görev alan ögrencilerden Alican Petek de, "24 saat boyunca ekmek yapiyoruz. Umarim depremzede insanlarimiz bu zorlu günleri atlatacak” seklinde konustu.

Ekmek pisiren ekipte yer alan ögretmen Hayat Arslan ellerinden geleni yapmaya çalistiklarini anlatirken, okul müdürü Yusuf Menç ise 8 depremzedeyi okullari bünyesindeki otelde misafir ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA