ABD Donanmasi'na Bagli USS George HW Bush Uçak Gemisi Türkiye'ye Dogru Yola Çikti

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü Tuggeneral Patrick Ryder, deprem felaketinin ardindan Türkiye’nin muhtemel ek destek taleplerini karsilamak için Akdeniz’deki USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’ye dogru hareket ettigini ifade etti.

ABD Donanmasi'na Bagli USS George HW Bush Uçak Gemisi Türkiye'ye Dogru Yola Çikti
Merkez üssü Kahramanmaras olan deprem felaketinin ardindan ABD, Türkiye’ye destegini sürdürüyor. ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü Tuggeneral Patrick Ryder düzenledigi basin toplantisinda, “Türkiye’de meydana gelen ölümcül depremlerin korkunç etkisini hepimiz büyük bir üzüntüyle izliyoruz” ifadelerini kullanarak, Türkiye ve Suriye’de depremler nedeniyle hayatini kaybedenler için taziyelerini sundu. ABD Disisleri Bakani Lloyd Austin’in geçtigimiz pazartesi günü Savunma Bakani Hulusi Akar ile telefonda görüstügünü ifade eden Ryder, Bakan Austin’in görüsmede Bakan Akar’a Türkiye’ye ABD’nin destegini sundugunu ve Türkiye’nin ihtiyaçlarina göre ABD’nin destek vermeye devam edecegine dair söz verdigini söyledi.

Türkiye’nin çagrisi üzerine dün Incirlik Hava Üssü’ndeki ABD güçlerinin ilk yardim ekiplerini depremden etkilenen bölgelere tasimaya basladigini açiklayan Ryder, ABD’den Türkiye’ye 2 sivil kentsel arama ve kurtarma ekibi nakledildigini aktardi.

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanligi’nin (EUCOM) USAID afet yardim ekibine destek vermek üzere bir takim gönderdigini belirten Ryder, söz konusu ekibin de yarin Türkiye’de olmasinin beklendigini açikladi.

EUCOM’un Türkiye’den gelecek yeni destek taleplerine hizla yanit vermek için aktif olarak çalistigini ifade eden Ryder, “Tekrar taziyelerimizi sunuyoruz ve müttefikimiz Türkiye’nin bu korkunç felaketten kurtulmaya çalisirken yaninda olacagiz” dedi.

Ryder ayrica, Akdeniz’deki USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’nin muhtemel ek destek taleplerini karsilamak için Türkiye’ye dogru ilerledigini belirterek, Türkiye’nin yardim taleplerine en hizli sekilde yanit vermek üzere hazirlandiklarini aktardi.
Kaynak: İHA