Mugla'dan Deprem Bölgesine 31 TIR Yardim Gönderildi

Kahramanmaras merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler sonrasi tüm Türkiye’de oldugu gibi Mugla’da ilk etapta arama kurtarma, ilk yardim ve güvenlik ekipleri ile gerekli ekipmanlar bölgeye sevk edildi. Deprem bölgesine Mugla’dan 621 personel, 147 gönüllü ve 181 araç destegi saglandi. Bölgeye ulasan ekipler arama kurtarma ve ilk yardim faaliyetlerini sürdürüyor.

Mugla'dan Deprem Bölgesine 31 TIR Yardim Gönderildi
Deprem bölgesindeki vatandaslarin acil ihtiyaçlarinin giderilmesi ve Mugla’ya gelecek olan vatandaslarin konaklamalarinin saglanmasi konusunda gerekli çalismalar Mugla Valiligi baskanliginda yapildi.

Mugla Valiliginin koordinasyonunda Kaymakamliklar bünyesinde Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi araciligiyla vatandaslardan gelen ayni yardimlarin toplanmasi, koordinasyonu ve deprem bölgesine ulastirilmasi çalismalari sürüyor.

Mugla Valiliginin koordinasyonunda Kaymakamliklar, Belediyeler, AFAD, tüm kamu kurum ve kuruluslari ile Sivil Toplum Kuruluslarinin is birligiyle hazirlanan deprem kolileri tirlara yüklendi. Bölgeye ulastirmak üzere 5 tir deniz yoluyla, 26 tir karayoluyla olmak üzere toplam 31 tir yardim malzemesi, gida kolisi, su ve seyyar mutfak yola çikti.

Ayrica Kizilay’in il genelinde dört kan bagisi merkezinde toplanan 600 ünite kan deprem bölgesine ulastirildi.
Kaynak: İHA