Fatsa, Deprem Bölgesi Için Tek Yürek Oldu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde vatandaslar, merkez üssü Kahramanmaras ili Pazarcik ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklügündeki depremden etkilenen vatandaslar için adeta tek yürek oldu. Deprem bölgesi için temin edilen 5 tir dolusu yardim, deprem bölgelerine gönderildi.

Fatsa, Deprem Bölgesi Için Tek Yürek Oldu
Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar’in sabah deprem bölgesine çocuk bezi, battaniye, mama, kiyafet, ayakkabi gibi yardim çagrisinin ardindan vatandaslar hizli bir sekilde belediyeye kosarak yardim getirdi. Bir taraftan vatandas kuyruklar halinde yardimlarini teslim etmeye çalisirken, diger taraftan da belediye birim müdürleri içerisinde olmak üzere tüm belediye personeli yardim malzemelerini ayristirmak ve tirlara yükleme konusunda adeta seferber oldu.

Fatsa Kaymakami Avni Kula, burada yaptigi aciklamwda, deprem bölgesinde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Kaymakam Kula, "Bugün yardim konusunda birbirleriyle yaristilar. Bu yardimlari organize eden Fatsa Belediyemize, Fatsa’da tüm siyasi partilere, tüm sivil toplum örgütlerine tek tek tesekkür ediyorum" dedi.

Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar ise yardim kampanyasina destek verenlere tesekkür ederek, “Fatsa bugün bir ve beraber oldu. Sabah saatlerinde deprem yasandigi saatten itibaren vatandaslarimiz her türlü yardimi deprem sahasina göndermek için var gücüyle mücadele etti, bizlere ulastirdi. Biz de kaymakamligimiz ile kurmus oldugumuz koordinasyonla birlikte 5 tane yardim tiri doldurduk. Yardimlarimizin her birinin ayri bir sehire gidecek sekilde planladik. 5 tane de is makinasi gönderiyoruz. Deprem konusunda egitim almis 25 kisilik arama kurtarma ekiplerimizi deprem bölgesine sevkettik. Insallah depremin tüm yaralarini el birligiyle hep beraber saracagiz. Yardimlarimiz insallah kazasiz belasiz bir an önce yardim bekleyen tüm hemsehrilerimize ulasmasini diliyoruz. Bugün Fatsa tek yürek oldu. Bundan dolayi bu yardimda emegi geçen her bir vatandasimiza tekrar tesekkür etmek istiyorum. Çok duaya ihtiyaç var. Herkesten ayri ayri dua bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA