Ordu'da Yardimlar Çig Gibi Büyüyor

Türkiye’de 10 ili etkileyen 7.7 büyüklügündeki depremin ardindan depremzedeler için Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sosyal medyadan yaptigi destek çagrisi üzerine harekete geçen Ordulular, Büyüksehir Belediyesi Binasi’ni yardimlarla doldurdu.

Ordu'da Yardimlar Çig Gibi Büyüyor


Baskan Güler, merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklügündeki depremin ilk dakikalarindan itibaren bölgeye yardim göndermek için tüm birimlerini seferber etti. Sosyal medya hesabi üzerinden depremzedeler için yardim paylasimda da bulunan Baskan Güler’in çagrisina kisa sürede Ordululardan büyük destek geldi. Büyüksehir Belediyesi Binasi’nda toplanan yardimlar Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan tek tek ayrilip kolilere doldurularak yola çikarilmak üzere hazir hale getirildi.



Baskan Güler: “Bu sinavi da birlik içerisinde atlatacagiz”

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Valiligi ve Büyüksehir Belediyesinin siki koordinasyonunda çalismalarin sürdürüldügünü belirtti.

Baskan Güler söyle konustu:

“Öncelikle vatandaslarimiza geçmis olsun, hayatlarini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün ülke olarak hem bir sinavdayiz hem de ayni zamanda çok önemli bir olayi hep birlikte atlatmaya çalisiyoruz. Bu olay ile ilgili Cumhurbaskanimiz, Bakanliklarimiz, tüm devlet kurumlarimiz ilk andan itibaren büyük bir hassasiyet gösteriyor. Sabahin ilk saatlerinde arama-kurtarma ekiplerimiz yola çikti. Bununla birlikte 5 bin kisilik mobil mutfak tirimiz yola çikti. Bizler de Valiligimiz ile birlikte çok yakin bir koordinasyonla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Acil ihtiyaç olarak battaniye, çocuk bezleri, hijyen ürünleri gibi yardimlari kabul ediyoruz. Yine kan bagisi yapacak olanlara da ayrica Il Baskanligimiz dahil olmak üzere koordine ediyor. Allah beterinden saklasin, hepimizin yardimcisi olsun. Bu sinavi da atlatacagiz insallah.”

“Ordu’da herhangi bir hasar ve zarar bulunmuyor”

Valilikten alinan bilgiler dogrultusunda Ordu’da su an için bir hasarin bulunmadigini da aktaran Baskan Güler, “Valiligimiz ile yaptigimiz görüsmelerle birlikte Ordu’da su an bir hasar olmadigi bilgisini aldik ama siddetli bir sekilde bu depremi biz de hissettik. Çok sükür bize gelen herhangi bir zarar söz konusu degil, ama izlemeye devam ediyoruz. Hepimiz sogukkanli ve disiplinli bir sekilde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bizi teselli eden tek sey Ordu’muzun asiri hassasiyeti. Ben buna duygudaslik diyorum. Bu duygu birligi ile bir Ordu olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bütün çalisanlarimiza sizlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Arama-Kurtarma ekipleri ve mobil mutfak tiri deprem bölgelerinde sevk edildi

Öte yandan depremin duyulmasi ile birlikte Ordu Büyüksehir Belediyesinin deneyimli arama ve kurtarma ekipleri ile depremzedelerin sicak yemek ihtiyacinin karsilanmasi için 5 bin kapasiteli mobil mutfak tiri da deprem bölgelerine sevk edildi.
Kaynak: İHA