Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Irak'ta

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, resmi ziyaret kapsaminda Irak’in baskenti Bagdat’a geldi.

Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Irak'ta


Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, resmi ziyaret kapsaminda Irak’a geldi. Irak Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ahmet Sahhaf yaptigi açiklamada, Lavrov’un ikili iliskileri ilerletme ve enerji isbirligini görüsmek üzere baskent Bagdat’a geldigini ifade ederek, petrol ve gaz sirketlerinin temsilcilerinin yer aldigi bir heyete baskanlik eden Lavrov’un yarin Irakli mevkidasi Fuad Hüseyin ile görüsmesinin planlandigini açikladi.

Sahhaf, ziyaretin Rusya ile stratejik iliskilere ve özellikle enerji sektörleriyle ilgili yatirim firsatlarini tesvik etmeye odaklanacagini belirtti.

Lavron’un ayrica, Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani, Cumhurbaskani Abdüllatif Resit ve Meclis Baskani Muhammed Halbusi ile görüsmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA