Erzincan'da Beklenen Kar Yagisinin Ardindan Kayak Sezonu Açildi

Erzincan’da beklenen yagislarin ardindan yeterli seviyede kar kalinligina ulasilan Ergan Dagi Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açildi.

Erzincan'da Beklenen Kar Yagisinin Ardindan Kayak Sezonu Açildi
Birçok ilde oldugu gibi Erzincan’da da 2023 sezonu kar yagisi olmamasi ve hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde gitmesi sebebiyle kayak sezonu geç açildi. Sezonun ilk gününde kayakseverler tesislere yogun ilgi gösterdi. 2970 rakimli Ergan Dagi Kis Sporlari Merkezi de kar kalinliginin yeterli seviyeye gelmesiyle kayak tutkunlarini agirladi. Erzincan il merkezine 17 kilometre uzakliktaki Ergan Dagi’nda dört etaptan olusan ve kesintisiz 17 kilometre kayak yapma alanina sahip

olan merkezde kayak yapan konuklar, tesislerin bulundugu alanda yer alan ve buz tutan Ardiçli Gölü çevresinde manzaranin keyfini çikarip, fotograf çektirdi. Pist uzunlugu ve kar kalitesi ile Türkiye’deki önemli kayak tesislerinden birisi olan Ergan Dagi Kayak Merkezi, her yil yurt içi ve yurt disindan binlerce kayakseveri agirliyor.

Yerli ve yabanci kayakseverleri Ergan’a davet eden vatandaslar, “Sabirsizlikla bekledigimiz Ergan Dagi Kayak Tesisleri bugün açildi. Tüm ülkede oldugu gibi burada da geç açildi tabii. Yagan karin ardindan pist kayak için hazir. Türkiye’nin en uzun pistine sahip Ergan Dagi’nda herkesi kayak yapmaya bekliyoruz. 17 kilometrelik bir pistimiz var. Bin 200 metre gece kayagi pistimiz var. Bu da Erzincan için çok büyük bir avantaj. Bugün hepimiz çok heyecanliyiz, açilisimizi yapmis bulunmaktayiz ve 2023 yili için tüm kayakçilara kazasiz belasiz hayirli bir sezon diliyoruz" ifadelerine yer verdiler.
Kaynak: İHA