Denizli Kayak Merkezi Hafta Sonu 40 Bin Misafir Agirliyor

Hafta sonunu firsat bilen kayak severlerin karin keyfini çikarmak için akin ettigi Denizli Kayak Merkezi’nde uzun kuyruklarin olusmasina neden oldu. Hafta sonu 40 bine yakin yerli ve yabanci ziyaretçi agirlayan merkez, tiklim tiklim dolu oldugu görüldü.

Denizli Kayak Merkezi Hafta Sonu 40 Bin Misafir Agirliyor


Alternatif turizmde kentin daha fazla söz sahibi olmasina önemli katki saglayan dev yatirimlardan biri olan Denizli Kayak Merkezi, haftanin her günü karin keyfini yasamak ve kayak yapmak için gelenleri agirlamaya devam ediyor. Ege Bölgesi’nin en büyük kayak tesisi olmasi nedeniyle kisa sürede bölgenin cazibe merkezi haline gelen ve bugüne kadar yüzbinlerce misafirini agirlayan Denizli Kayak Merkezi, hafta sonu 40 bine yakin kisiye ev sahipligi yapmasiyla adindan söz ettirmeyi sürdürüyor. Dünya ve Türkiye çapinda kis turizminin markalarindan biri olma yolunda ilerleyen tesiste, hem güvenlik tedbirleri aliniyor hem de güzergah sürekli açik durumda tutuluyor. Kayak yapmak, kizaga binmek ve kar coskusu doyasiya yasamak isteyenlerin adresi olan tesis, haftanin 7 günü açik olmasi, günübirlik tesisleri, telesiyej, teleski gibi imkanlariyla yerli ve yabanci ziyaretçilerini bekliyor.

"Buranin jeolojik imkanlarindan dolayi kayak severler harika zaman geçiyor"

Denizli Kayak Merkezi saha sorumlusu Hüseyin Kusanç, “Burasi Ege Bölgesi’nin en büyük kayak merkezi. Ege Bölgesi basta olmak üzere kaymak isteyen sporcular ve vatandaslarimiz buraya geliyor. Burada bizim iki tane telesiyejimiz var. Bir tane yürüyen bandimiz, bir tane teleskimiz bulunuyor. Buna benzer birçok önemli aktivite yapilacak alanlarimiz bulunuyor. Pistlerimiz gayet güzel ve genis alana sahip. Buranin jeolojik imkanlarindan dolayi kayak severler harika zaman geçiyor. Pistlerde genelde kaza yasanmamasi için tüm önlemlerimiz aliyoruz. Bize Ege’nin en büyük tesisini kazandirdigi için Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a ve ekibine tesekkür ediyorum" dedi.



"Burasi zaten güzel bir yer ve kar kalitesi ise istenilen düzeye ulasmis durumda"

Ocak ayinda ziyaretçi sayisinin 100 bini geçtigine dikkat çeken Kusanç, "Ilk yardim ve saglik ekibi ile jandarma arama kurtarma ekibi tesiste sürekli teyakkuz halinde. Gayet güvenli bir kayak merkezine sahibiz. Buraya yerli yabanci ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Burasi zaten güzel bir yer ve kar kalitesi ise istenilen düzeye ulasmis durumda. Yeni günü birlik tesisimiz hizmete alindi. Yaklasik 18 bin civarinda katilimci var. Ocak ayi itibariyle 100 bini geçti. Geçen yil 250 bin civarinda katilimci oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA