SUBÜ Akademisyenlerin Sinif Performansini Artiriyor

SUBÜ’de akademisyenlerin derslerdeki performanslarini artirmak ve güncel teknolojilerden en verimli sekilde yararlanmalarini saglamak için Pedagojik Formasyon Destek Programi baslatildi.

SUBÜ Akademisyenlerin Sinif Performansini Artiriyor
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) akademisyenlerin sinif performansini artirmak, derslerde güncel teknolojilerden yararlanmalarini ve dersleri daha verimli kilmalarini saglamak için Pedagojik Formasyon Destek Programi baslatildi. Ilk etapta 2021 yili sonrasinda üniversite bünyesine katilan akademisyenlerin dahil edildigi program ilerleyen süreçte üniversitedeki tüm akademisyenleri bünyesine alacak. Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen program çerçevesinde SUBÜ Karasu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Ali Kirksekiz bilgi ve tecrübe paylasiminda bulunuyor. Programda sinif yönetimi, ögretimin planlanmasi, egitim-ögretimde dijital imkanlarin kullanilmasi ve ölçme degerlendirme basliklari ele aliniyor.

“Gençlerin dilinden anlamamiz gerekiyor”

Pedagojik Formasyon Destek Programi’nin açilisina katilan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Sinif yönetimi son derece önemli. Ögretim çiktilarina odaklanmamiz, gençlerin dilinden anlamamiz gerekiyor. Bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandirmamiz için teknoloji kullanimi ile ders anlatimini, ölçme ve degerlendirmeyi dogru kurgulamaliyiz. Bazi hocalarimiz Ar-Ge konularinda çok basarili olabiliyor ancak sinif içi iletisimde sikintilar yasayabiliyor. Bazen acil bir alan için hoca gerektiginde yeni akademisyenler dogrudan derslere girmek zorunda kalabiliyor. Biz bu destek programiyla ders süreçlerine katkida bulunmak istiyoruz. Sizlerden beklentimiz sorularinizla bu programin daha verimli hale gelmesini saglamaniz. Programi düzenleyen ve katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Hep birlikte güncellenecegiz”

Programla akademisyenlere hocaligin anlatilmadigini vurgulayan SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oguz Türkay, “Hocalik da dünya ile birlikte degisiyor ve gelisiyor. Aslinda programimiz bununla ilgili. Dijital ögrenme imkanlari artiyor. Yillardir akademisyenlik yapan hocalarimizin deneme yanilma yoluyla tespit ettikleri kritik noktalar muhakkak vardir. Bunlari da burada paylasarak birbirimize bir seyler katmis olacagiz. Etkilesim ve uzman bilgileriyle hep birlikte güncellenecegiz. Özel sektör her gün piyasa sartlarina göre yeniden kurgulaniyor. Üniversiteler ise kendi sartlari içinde sistematik olarak yola devam ediyor. Bizlerin özel sektörden de ögrenerek derslerimize katacagimiz çok sey oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA