Battalgazi Ilçesine 3 Bin 600 Konteyner Kuruluyor

Asrin felaketi sonrasi büyük yikimin oldugu Malatya’da depremzedelerin barinmasi için geçici barinma merkezlerinin yapimi hizla sürüyor. Battalgazi ilçesinde 11 ayri noktada kurulacak konteyner kentler içinde Battalgazi Belediyesi alt yapi çalismalarini sürdürüyor. Baskan Osman Güder, “Battalgazi bölgesinde yaklasik 3 bin 600 ilk etapta konteyner kurulacak. Kurulduktan sonra hedefimiz yaklasik 20 gün içerisinde vatandaslarimiz konteynira tasimak” dedi.

Battalgazi Ilçesine 3 Bin 600 Konteyner Kuruluyor
Asrin Felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan deprem bölgesi Malatya’nin Battalgazi ilçesinde belediye tarafindan vatandaslarin ihtiyaçlarinin karsilanmasi ve hayatin normal akisina dönmesi için çalismalar devam ediyor. Depremin ilk anindan itibaren belediye olarak tüm çalisanlarla vatandaslarin ihtiyaçlarini gidermek için seferber olduklarini belirten Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Depremin ilk anindan itibaren belediye olarak is makinalarimizla yaklasik bin 200 personelimizle afetten etkilenen vatandaslarimizin üzerindeki yükü kaldirma noktasinda belediye olarak seferberiz. Gida, temizlik, ulasim, barinma noktasinda hükumetimizle birlikte çalismalarimizi araliksiz devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Yasanan depremlerin ardindan konteyner kurulacak yerlerin altyapi çalismalarini hizlandirdiklarini ifade eden Güder, “Malatya’mizda 35 bin civarinda çadir dagitildi. Vatandasimizi kisa sürede konteyner ile bulusturmamiz gerekiyordu. Belediye olarak konteyner kurulacak yerlerin alt yapisini hizli ve seri sekilde yapmamiz gerekiyordu. Hanimin çiftligi mevkiinde buraya ilk etapta 450 daha sonrasinda 600 konteyner yerlestirebilecegimiz alanin çalismalari yapiliyor. Sadece burada degil suan 7 noktada is makinalarimiz çalisiyor. Battalgazi bölgesinde yaklasik Tekno kentin yani dahil olmak üzere 3 bin 600 ilk etapta konteyner buralara kurulacak. Kurulduktan sonra hedefimiz yaklasik 20 gün içerisinde vatandaslarimiz konteynira tasimak. Suan kis mevsimi zeminin uygun olmamasi, buralara yeniden altyapi döseniyor. Su, kanalizasyon, trafolar kurulup elektrik sistemi verilecek. Bu zaman aliyor ama biz kisa sürede vatandasimizi konteyner ile bulusturma noktasinda 7-24 nöbetlese olarak çalismalarimizi devam ettiriyoruz” diye konustu.

Vatandaslarin magdur olmamasi ve kurulumu gerçeklestirilen konteyner alanlarinin kisa sürede tamamlamak için diger belediyelerle istisare içerisinde olduklarina da deginen Güder, “ Vatandasimiz müsterih olsun biz, devlet, hükümet, yerel yönetim olarak bu yükün de altinda kisa sürede kalkacagiz. Amacimiz vatandaslarimizin rahat etmesi, ekiplerimiz 7/24 nöbetlese çalisiyor sürekli istisareler ile diger beledilerle ile bakanlarimiz ile sürekli istisare hakindeyiz Insallah bunun sonucunda amacimiz vatandaslarimiz Ramazanda konteynere girmesi ifade etmeleri. Çalismalari gerçeklestirirken sadece Battalgazi Belediyesi degil burada Bagcilar Belediyesi alt yapiyi düzenliyor diger alanlarda da baska belediyelerle yerel yönetimlerden gelen baskan yardimcimiz suan Malatya’da 1 büyüksehri 4 il 28 ilçe belediyesi ihtiyaç duydugumuz noktalarda bizlere destek veriyor kendilerine tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA