Tunceli'de Depremzede Ögrenciler Için Sinif Açildi

Tunceli’de Ehlibeyt Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ögrenci yurdunda depremzede ailelerin çocuklarina yönelik sinif açildi. Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, açilan sinifi ziyaret ederek depremzede aileler ve ögrencilerle bir araya geldi.

Tunceli'de Depremzede Ögrenciler Için Sinif Açildi
Tunceli’de, Malatya ve Adiyaman’dan gelen depremzede 3-6 yas grubu 10 ögrenci için merkez Ehlibeyt KYK ögrenci yurdunda sinif açildi. Açilan sinifi ziyaret eden Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, depremzede aileler ve çocuklari ile bir araya geldi.

Depremzede aileler ve çocuklarinin yaralarini sarmak için Müdürlük olarak yogun çaba içinde olduklarini belirten Il Müdürü Ekmekci, "Depremin ilk gününden itibaren depremzedeler için, ülkemiz için canla basla çalismaya devam ediyoruz. Bu çerçevede tüm sube, okul, kurum müdürlerimiz, ögretmenlerimiz, arama-kurtarma ekibimiz, rehber ögretmenlerimiz, velilerimiz kisaca Tunceli egitim ailesi olarak sahadayiz. Bakanimiz Sayin Mahmut Özer’in de dedigi gibi Türkiye’nin normallesmesi için egitimi normallestirmeye var gücümüzle devam ediyoruz. Ilimizde yurtlara yerlesen ailelerimizin çocuklari için Sayin Bakanimizin talimati ile sinif açtik. Çocuklarimizin deprem sonrasi normal yasama basarili bir sekilde uyum saglamalarina destek olmak amaciyla açtigimiz bu sinifta onlari çesitli aktivitelerle bulusturuyoruz. Depremzede çocuklarimizin birbirleri ile konusarak, birlikte resim yaparak, oyunlar oynayarak yasadiklari bu süreci en saglikli sekilde atlatacaklarina inaniyorum. Egitimciler olarak bizler burada tüm depremzede ve depremden etkilenen çocuklarimiz için en etkili ve verimli yöntemlerle çocuklarimizin yaninda olmaya devam edecegiz" dedi.

KYK yurdunda açilan sinifta görevli okul öncesi ögretmeni Dilan Yasarul Kaya da depremzede çocuklarla oyun oynuyor, resim yapiyor ve onlari dinliyor. Daha önce Elazig’da yasanan depremde gezici anaokulunda çalistigini hatirlatan Kaya, "Depremzede çocuklar için tüm hassas dengeleri gözeterek burada onlarla beraberim. Bu süreçte en çok onlarin duygularini ifade etmelerine zemin hazirliyor, onlari dinliyorum. Resim yaparak, oyun oynayarak yasadiklari süreçte biriktirdikleri duygulari ifade etmelerini saglamaya çalisiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA