Kenevir Için Yabanci Yatirimlar Kastamonu'ya Getirildi

Çin, Almanya, Amerika ve Kanada’da kenevir sektöründe faaliyet gösteren firmalarin temsilcileri, Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kenevir Için Yabanci Yatirimlar Kastamonu'ya Getirildi
Kastamonu Is Adamlari Vakfi Genel Baskan Yardimcisi Avukat Dr. Fikret Özkan, kenevir ile ilgili çalismalarini devam ettiriyor. Dr. Fikret Özkan’in organize ettigi yatirim sektöründe Dünya’da söz sahibi olan Çin ve Almanya’nin dev sirketlerinin sahipleri ve CEO’su Kastamonu’nun Tasköprü ilçesini ziyaret etti.

Kenevir tekstili üretiminde Dünya’da söz sahibi olan Çin merkezli ‘Hemp Fortex’ firmasinin Baskani Ding Hongliang, ’Hemp Age’ firmasinin CEO’su Almanya’dan Robert Hertel, Dünya’nin en ünlü kendir eksperlerinden biri olan Amerikali Robert H. Clark, yine kendir tekstili konusunda öncü yatirimcilarindan ‘Hembpbouguet’ firmasinin sahibi Kanada’dan Türk is adami Emir Polat, Tasköprü ilçesinde kenevir ile ilgili yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Kastamonu Is Adamlari Vakfi Genel Baskan Yardimcisi Avukat Dr. Fikret Özkan, kendirin hem ilaç sanayiinde hem de tekstil sanayiinde çok önemli ve stratejik bir tarim ürünü oldugunu belirterek, "Teknoloji transferi, yatirim ve Tasköprü’de kendir lifi ile tekstil ürünlerinin üretimi ve Dünya’ya pazarlanmasi konusunda çok önemli adimlar attik. Yakin bir gelecekte yerel isletmelerle ortak projeler gerçeklestirilecek. Depremin yaralarini sarmaya çalistigimiz su günlerde böylesine önemli bir yatirim gezisinin Tasköprü’de gerçeklesmesi bir nebzede olsa yaralarimiza merhem oldu” dedi.

Yabanci yatirimcilarinin Tasköprü’ye getirilmesini saglayan Özkan, meselenin memleket meselesi oldugunu ifade ederek, gelismelerden umutlu oldugunu söyledi.



Çinli Hemp Fortex firmasi, teknoloji yatiriminin ardindan yilda 30 bin ton kendir alim garantisi verirken, Alman Hemp Age firmasi da Tasköprü’de kurulacak modern bir fabrika için sermaye koyabilecegini kaydettiler.
Kaynak: İHA