Milyonluk Yeni Daireleri Yikilan Vatandaslar Isyan Etti

Malatya’da Kahramanmarasli depremlerde etkilenen kentin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbasi’nda aldiklari yeni daireleri yikilan ve agir hasar alan vatandaslar isyan etti.

Milyonluk Yeni Daireleri Yikilan Vatandaslar Isyan Etti
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler Malatya’da büyük hasara neden olurken, ilk belirlemelere göre bin 300’den fazla kisi hayatini kaybetti, 7 bine yakin kisi ise yaralandi.

Üç binden fazla binanin yikildigi yaklasik 43 bin dolayinda binanin da hasar aldigi kent tarihinde görmedigi büyük bir yikimi yasarken bin bir umutla sehrin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbasi’nda aldiklari yeni daireleri yikilan ve agir hasar alan vatandaslar ise duruma isyan etti. ve 7 kisinin hayatini kaybettigi, onlarca kisinin de yaralandigi binalarda her seylerini kaybettiklerini belirten çok sayida vatandas tüm birikimlerini kaybettigini söyledi.



Bostanbasi Saraybosna caddesi üzerinde bulunan evleri depremde agir hasar alan Mehmet Fatih , Fazilet Akinci çifti binayi insa eden müteahhitlere tepki göstererek üç yillik evlerinin ellerinden gittigini ifade etti.



“2020 yilinda aldigim 2 milyonluk evim gitti magduruz”

Iki milyon liraya aldigi Bostanbasi Mahallesi’ndeki evinin üçüncü yilinda Kahramanmarasli depremlerde agir hasar aldigini belirten Mehmet Fatih Akinci, “ Yesilyurt ilçesi Bostanbasi Mahallesi’nde 2020 yilinda daire aldim. Iki yil içerisinde evimi kurdum depremde evim gitti. Su an da bu bölgedeki evlerin hepsinde hasar var evlerimizi tasiyacak yerimiz yok. Magduruz. Bu durumda kimlerin sorumlugu varsa Allah cezasini versin. Iki milyonluk dairemiz gitti burada ki evlerin hepsinin fiyati da hemen hemen ayni “dedi

“Iki yillik dairemiz yikildi her seyimiz gitti”

Depremde evleri agir hasar alan Fikriye Tuncal ile Songül Koç ise her seylerini kaybettiklerini aktararak,” Dairemiz 2 yillik daire idi, su anda içerisi oturulamayacak durumda evimize giremiyoruz . Her seyimizi gitti hiçbir seyimiz kalmadi. Biz kiracayiz ama bir daire fiyati esyalarimiz var. Her seyimiz gitti. Ne evimiz nede esyamiz kaldi “diye konustu.

Kaynak: İHA