Elazig'da 65 Ögrenci 'Gençlige Deger' Kampinda Bulustu

Elazig’da ögrenciler "Gençlige Deger" ara dönem kampi projesi çerçevesinde üç günlük kampta hem egitim aldi hem de gönüllerince eglendi.

Elazig'da 65 Ögrenci 'Gençlige Deger' Kampinda Bulustu
Elazig 12 ile 14 yas arasi ögrenciler, Il Müftülügü Gençlik Koordinatörlügünce "Gençlige Deger" ara dönem kampinda bulustu. Ipek Yolu Uluslararasi Çocuk ve Gençlik Çalismalari Merkezinde 3 gün süren ara dönem kampinda ögrenciler; ögretmenler gözetiminde, okçuluk, tarimsal bilinçlendirme, robotik kodlama, din egitimleri, teknoloji bagimliligi ile ilgili egitim aldi. Kampin son gününde düzenlenen etkinlik çerçevesinde ögrenciler, kamp boyunca çesitli etkinliklerle eglenerek güzel vakit geçirdiklerini belirtti.

Kapanis programina, Vali Yardimcisi Recep Gündüz, Belediye Baskan Yardimcisi Nazif Bilginoglu, Il Müftü Yardimcisi Özer Cömert, din görevlileri, ögretmenler, veliler ve ögrenciler katildi.

Anlamli ve verimli bir kampi geride biraktiklarini belirten Il Müftü Yardimcisi Özer Cömert, "Gençlige Deger" ara kampi egitim programinin bugün son programini yapiyoruz. Diyanet Isleri Baskanligimiz gençlere, gençlik çalismalarina çok büyük önem vermektedir. Bundan dolayi da çesitli programlar düzenlemektedir. Gençlige Deger projesi çerçevesinde her din görevlisinin en az 10 gençle ilgilenmesi ve onlarla gerek dini konularda gerek maddi ve manevi konularda tabiri caizse her türlü konuda onlara yardimci olmasi amaciyla gerçeklestiriliyor. Bu proje ile ögrenciler sadece dini bilgi anlamda degil ayni zaman robotik kodlama, okçuluk gibi çesitli etkinliklerde de bulundular. Bu güzel projeye katki veren Il Müftülügü Gençlik Koordinatörlügümüz basta olmak üzere ögretmenlere, velilere ve Ipek Yolu Uluslararasi Çocuk ve Gençlik Çalismalari Merkezi yönetimine çok tesekkür ediyoruz" dedi.



"Kamp verimli geçti"

Mezre Ortaokulunda egitim gören ögrencilerden Ayse Rümeysa Çelik ise, "15 tatili daha verimli geçirmek adina hem dini hem de egitim amaçli buraya gelmek istedim. Çok da memnun kaldik ve mutlu olduk. Bu kamp sürecinde elektronik esyalar tanitildi, sonrasinda okçuluk etkinlikleri oldu. Tarim ile ilgili bilgiler verildi.

Ayni zamanda cemaatle birlikte namaz kilmanin önemine vurgu yapildi. Kamp verimli geçti" diye konustu.

Etkinlik, Firat Üniversitesi Konservatuari ögrencilerinin müzik dinletisi ve dualarin edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA