Yozgatlilardan Deprem Bölgesine Konteyner Kent

Yozgatli Federasyon ve derneklerle birlikte Deprem Bölgesi’ne ’Yozgat Konteyner Kent’ kurmak üzere harekete geçti.

Yozgatlilardan Deprem Bölgesine Konteyner Kent
’Asrin felaketi’ olarak nitelendirilen ve 11 ilde yikima neden olan deprem felaketinin yaralari sarilmaya devam ediyor. ’Mümin mümin için, parçalari birbirini destekleyen bir bina gibidir’ hadisi serifinden yola çikarak yardimlasma ve dayanismayi kendilerine siar edindiklerini söyleyen Kayseri Yozgatlilar Federasyonu Baskani Deniz Çagan, Almanya Yozgatlilar Federasyonu, Istanbul Yozgatlilar Federasyonu, Trakya Yozgatlilar Federasyonu, Istanbul’daki Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu, Baskentteki Yozgatli Dernekler Federasyonu, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, Almanya Bremen Yozgatlilar Dernegi, Hollanda 66 Yozgatlilar Den Hagg Dernegi, Avusturya Akdagmadeni Yardimlasma Dernegi ve Yozgat Vakfi ile birlikte Yozgat Belediyesi, Akdagmadeni Belediyesi, Aydincik Belediyesi, Bogazliyan Belediyesi, Çandir Belediyesi, Çayiralan Belediyesi, Çekerek Belediyesi, Kadisehri Belediyesi, Saraykent Belediyesi, Sarikaya Belediyesi, Sorgun Belediyesi, Sefaatli Belediyesi, Yeni Fakili Belediyesi, Yerköy Belediyesi ve Çigdemli Belediyesi olarak Yozgat Konteyner Kent kurmak üzere birlik ve beraberlik içerisinde harekete geçtiklerini ifade etti.

"Yozgat’in 14 belediyesinin de içinde oldugu, altyapisinin Yozgat Belediyesi ve Sarikaya belediyesi tarafindan yapilan alana ’66 Yozgat Konteyner Kent kuruyoruz” diyen ve STK’lar adina basin açiklamasi yapan Kayseri Yozgatlilar Federasyonu Baskani Deniz Çagan yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi;

“Bilindigi üzere 6 Subat Pazartesi sabahi saat 04:17’de merkez üstü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde 7.7, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklügünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaras basta olmak üzere 11 ilimizi etkilemis ve büyük yikima neden olmustur. Öncelikle enkaz altinda kalan ahirete intikal eden bütün yurttaslarimiza Allah’tan rahmet dileyerek rahmetle aniyor, geride kalan kederli ve gözü yasli ailelerimize Allah’tan sabir diliyoruz. Bizler; Almanya Yozgatlilar Federasyonu, Kayseri Yozgatlilar Federasyonu, Istanbul Yozgatlilar Federasyonu, Trakya Yozgatlilar Federasyonu, Istanbul’daki Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu, Baskentteki Yozgatli Dernekler Federasyonu, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, Almanya Bremen Yozgatlilar Dernegi, Hollanda 66 Yozgatlilar Den Hagg Dernegi, Avusturya Akdagmadeni Yardimlasma Dernegi ve Yozgat Vakfi olarak baslattigimiz bu kampanyaya bastaYozgat Belediyesi, Akdagmadeni Belediyesi, Aydincik Belediyesi, Bogazliyan Belediyesi, Çandir Belediyesi, Çayiralan Belediyesi, Çekerek Belediyesi, Kadisehri Belediyesi, Saraykent Belediyesi, Sarikaya Belediyesi, Sorgun Belediyesi, Sefaatli Belediyesi, Yeni Fakili Belediyesi, Yerköy Belediyesi ve Çigdemli Belediyesi’nin de destekleri olacaktir. Asrin felaketi olarak nitelendirilen bu zorlu süreçten hep birlikte çikacagimizi süphesiz biliyor ve bu süreçte depremzede kardeslerimizin konaklayacagi bir yasam merkezi olusturmak için birlik ve beraberlik içinde ’Yozgat Konteyner Kent’ kurarak yaralari bir nebze sarmak istiyoruz. Yozgat Konteyner Kent ile kampanya çalismalarina baslamis bulunmaktayiz. Yurtiçi bagislariniz için Yozgat Vakfi hesabina yurtdisinda yasayanlar için de Almanya Yozgatlilar Federasyonu hesabina ’Konteyner’ yazarak yardimda bulunabilir, kampanyamiza destek verebilirsiniz. Birlikten kuvvet dogar anlayisi ile hareket edip birazda olsa yüzlerde gülümsemeyi görmek istiyoruz. Bu felakette oldugu gibi aktif çalisan STK’larimizin bu mücadelede hizli organize koordinasyon kurarak haberlesmede sosyal dayanismada vücut bulmus hali ve sekli modeli olduk. Düzenlemis oldugumuz bu yardim kampanyasi ile ilgili bagislarinizi ilgili hesap numaralarina yapmanizi temenni ederken, rabbim ülkemize ve milletimize Bir daha böyle aci yasatmamasini dua ile temenni ediyoruz."
Kaynak: İHA