Kuzey Kore'den Yeni Balistik Füze Denemesi

Kuzey Kore yönetiminin Japon Denizi (Dogu Denizi) istikametine dogru yeni bir balistik füze firlattigi bildirildi.

Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi kararlari ve uluslararasi kamuoyunun tepkilerine ragmen nükleer silah ve balistik füze programini sürdüren Kuzey Kore, sessizligini bozdu. Pyongyang’in Japon Denizi istikametine dogru yeni bir balistik füze firlattigi bildirildi.

Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri’nden edinilen bilgilere göre füze yerel saatle 17.25 siralarinda ateslendi. Japonya hükümeti son füze denemesini degerlendirmek üzere Basbakanlik Ofisi bünyesinde kriz masasi olusturdu. Güney Kore Genelkurmay Baskanligi da füze denemesini dogrularken, uçus mesafesi, irtifa ve hiz gibi parametreleri belirlemek üzere detayli inceleme baslatildigini aktardi.

Kuzey Kore sessizligini bozdu

Kuzey Kore son olarak geçtigimiz 1 Ocak’ta Japon Denizi istikametine dogru yeni bir kisa menzilli balistik füze firlatmis, Japonya hükümeti gelismenin ardindan Pyongyang’i Pekin’deki Japonya Büyükelçiligi araciligiyla protesto etmisti. ABD Hint-Pasifik Komutanligi’ndan yapilan yazili açiklamada ise, "Washington’un Güney Kore ve Japonya’nin savunmasina yönelik taahhütlerinin sarsilmaz oldugu" vurgulanmisti. Geçtigimiz yil 37 füze denemesi gerçeklestiren Kuzey Kore, bölgedeki güvenlik endiselerini artirmisti.
Kaynak: İHA