Depremzedeler Sindirgi'da Ev Ve Otellere Yerlestirildi

6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli 10 ilde de hissedilen 7.7 büyüklügündeki binlerce binanin yikimina neden olan depremin ardindan Sindirgi ilçesine 200’e yakin depremzede geldi.

Depremzedeler Sindirgi'da Ev Ve Otellere Yerlestirildi
Büyük bir felaketin ardindan deprem bölgesinden gelen depremzedeler ilk günlerden itibaren Balikesir’in Sindirgi ilçesindeki oteller, pansiyonlar ve civar köylerde misafir ediliyor. Ilçe kaymakamligi ve Sindirgi belediyesi tarafindan olusturan “Deprem koordinasyon merkezinde” depremzede vatandaslar kaydini yaptirarak belediye tarafindan giyim, gida, barinma ve tüm ihtiyaçlari gideriliyor.

Gaziantep’in Nurdagi ilçesinden depremden sonra o gün kendi arabasiyla gelen depremzede Mesut Ayan çok büyük bir felaket, Nurdagi, Islâhiye’nin yerle bir oldugunu söyledi.



“Çok büyük bir felaket çok büyük sikintilar çektik”

Gaziantep’ten gelen Mesut Ayan, “Sindirgiliyim, Gaziantep’de görev yapiyorum. 3 gündür yoldayim daha bugün gelebildim. Çok kötü bir depremdi yani gece saat 04.15 gibi deprem oldu. Biz ev yikildi dedik, 2 dakika falan sürdü deprem. Tam asagiya indik bir daha oldu. O anda biz arabayla gidiyorduk, uzaklastik bir okula sigindik. Sonra ögle bir daha oldu 7,6 zaten iki dakikada bir vuruyor deprem. Ama sonra dedigim gibi biz artik güvenli bir yere geçtik. Ama sikinti çok büyük orada su ve gida sikintisi vardi. Ama ben gelirken dönüste çok tir gördüm. Büyük ihtimalle onlarin hepsi gidadir veya baska bir seydir“ dedi.

Sindirgi olarak yardim seferberligin devam ettigini ihtiyaç dahilinde yardim araçlarinin çiktigini ve depremzedelerin de ilçede otel, evlere yerlestirildigini belirten Belediye baskan yardimcisi Salih Durak “Sindirgi halki olarak bu zamana kadar deprem bölgesine 28 tir ve 10 kamyonet olarak buradan erzak ve odun yardimi gitmisti. Tabi oradan ailelerde gelmeye basladilar. Onlara Sindirgili duyarli vatandaslarimiz Sindirgi belediyesini, kaymakamligimizi arayarak benimde bir evim var deyip bize bildiriyorlar. Bize gelen depremzede ailelerimizi o evlere yerlestirmeye basladik. Tabi sadece oraya yerlestirmiyoruz suan Sindirgi belediyesi alt katinda tamamen bir giyim magazasi ve gida bankasi zaten vardi onu biraz daha genislettik. Ve suan gelen depremzedelerimiz burada ihtiyaçlarini alabiliyorlar, ihtiyaçlarini görebiliyorlar. Yani burada a’dan z’ye ihtiyaç neyse hepsini burada görme durumlarina sahip” dedi.

Deprem bölgesinden vatandaslarin gelmeye devam ettigi, ilçeye gelen vatandaslara yardim yapmak için deprem koordinasyon merkezinin kurularak, kayitli tüm depremzedelerin ihtiyaçlarinin da Sindirgi halki tarafindan karsilandigi belirtildi. Ayni zamanda Sindirgi Belediye binasinda bulunan sevgi markette büyütülerek depremzedelerin de kullanimina açildi.
Kaynak: İHA