Depremzedeler Için Kiyafet Örüyorlar

Denizli’de depremin ilk anindan buyana harekete geçen kadinlar, atki, kazak, bere, eldiven örerek deprem bölgesine gönderiyor.

Depremzedeler Için Kiyafet Örüyorlar


Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen ve 10 kenti derinden etkileyen deprem, örnegi görülmemis bir dayanismaya dönüstü. 7’den 70’e her yastan vatandas, depremzedelere yardim etmek için seferber oldu. Buldan Halk Egitim Merkezi Müdürlügünde açilan dikis kursunda ögrenim gören kursiyerler ve gönüllü kadinlardan anlamli kampanya düzenledi.

Depremi ilk duyduklari andan itibaren çalismalara baslayan kursiyerler depremzede çocuklar için kislik giyecekler hazirlayarak deprem bölgelerine ulastiriyor. Soguk kis günlerinde evsiz kalan depremzedelere üsümemesi için gece gündüz örgü örüp araliksiz çalisan kadinlar, temel ihtiyaçlari karsiliyor.

Buldan Halk Egitim Merkezi Koordinatör Ögretmeni Asina Örkmen, depremi ilk duyduklari andan itibaren sekiz adet atölyede çocuklar için esofman örmeye basladiklarini belirterek, “Kursiyerlerimiz ve gönüllülerimizle birlikte bu atölyelerde üretim yapiyoruz. Deprem bölgelerine ürünlerimizi ulastirmak için Buldan Kaymakamligimizla isbirligi halindeyiz. Dikimlerimiz halen devam etmektedir. Kursiyerlerimiz ve gönüllülerimizle birlikte çalismalarimizi yürütmekteyiz. Ayrica disaridan da büyük destekler görmekteyiz. Kumaslarimizi bize gönderen, var gücü ile çalisan kursiyerlerimize ve burada çalisan Buldan halkina tesekkür ediyoruz” dedi.



"Büyük bir dayanisma yasaniliyor"

Buldan Halk Egitim Merkezi ögretmeni Sema Kiraz ise “Içimiz aciyarak, dualar ederek kursiyerlerimizle birlikte çalisiyoruz. Kursiyerlerimiz evlerindeki yünleri getirdi, kimi kursiyerlerimiz paralariyla yün satin aldi. Mahalledeki komsularimiz bizlere yünlerini verdi. Büyük bir dayanisma yasaniliyor. El emegi ile ördügümüz kazak, bere, atki, yelekleri kutulara koyup deprem bölgelerine gönderdik. Üretimlerimiz devam ediyor. Milletimiz elinden geleni, gönlünden kopani ortaya koyarak bir seyler yapiyor ama bizim de elimizden gelen bu ürünleri örerek deprem bölgelerine ulastirmak ve dualar etmek” dedi.

Kaynak: İHA