Amasyali Madencinin Akli Enkazdan Yüzünü Yikayip Çikardigi 'Oruç Abla'da Kaldi Açiklamasi 'Basimizin Üstünde Yeri Var'

Amasyali madenci Mustafa Keten, Adiyaman’da depremin yiktigi binanin enkazindan elleriyle kazarak kurtardigi ‘Oruç’ adli kadinin son durumunu merak ediyor. Çaresizce yardim bekleyen kadinin ferahlamasi için yüzünü yikadigi anlarda "Seni Amasya’ya götürecegim" sözüyle yürekleri isitan kahraman madenci ve ailesi köylerindeki evlerinin kapisinin her zaman açik oldugunu belirterek, “Basimizin üstünde yeri var” dedi. Onunla telefon görüsmesi yapabilmek için yetkililere ve yakinlarina seslendi.

Amasyali Madencinin Akli Enkazdan Yüzünü Yikayip Çikardigi 'Oruç Abla'da Kaldi Açiklamasi 'Basimizin Üstünde Yeri Var'
Amasya’nin Suluova ilçesinde 16 yildir çalistigi kömür madenindeki vardiyadan çikan arkadaslariyla birlikte askeri uçakla felaket bölgesine ulasan evli ve 3 çocuk babasi Mustafa Keten, arama-kurtarma faaliyetine katildigi Adiyaman’da çöken binada 4 gün boyunca molozlarin arasinda bogazina kadar gömülü halde bir kadinla karsilasmalari üzerine seferber olduklari zorlu çalismanin 6.5 saat sürdügünü söyledi.

Açtiklari tünelin dar oldugu için diger arkadaslarinin ilerlemekte güçlük çektigini vurgulayan 41 yasindaki Keten, “Arkadaslarimiz giremedi. Zayif olmam ilk defa burada ise yaradi. Oruç abla benden su istedi. Bu sekilde enkaz altinda kalan birine su verilmemesi gerektigini biliyorduk. Ben de ferahlatmak için yüzüne su sürdüm” diye konustu.



“Madenciler depremin ilk gününde orada olsalardi daha çok seyler basarirdik”

Depremde 10 binlerce insan hayatini kaybederken, yüzlerce caninin kurtarilmasinda seferber olanlarin arasinda yer almanin buruk sevincini yasayan kahraman madenci, “Madenciler depremin ilk gününde orada olsalardi daha çok seyler basarirdik. Belki Oruç abla ve digerleri gibi nice canlara erisebilirdik” seklinde konustu.



“Oruç abla ile görüsmeyi çok istiyorum”

Arama-kurtarma çalismalarinin ardindan yasadiklari Kerimoglu köyüne dönen esi ve madenci arkadaslariyla gurur duyan Aslihan Keten de “Kurtarilma anini izlerken çok sevindim. Kömür için degil hayat kurtarmak için gittiler oraya. Keske daha fazla insanimiz çiksaydi. Oruç abla ile görüsmeyi çok istiyorum. Buraya gelmesini de arzu ederim. Kapimiz açik. Basimizin üstünde yeri var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA