Altindan Sokak Geçen Apartman Deprem Sonrasi Tekrar Akillara Geldi

Samsun’da altindan sokak geçen 5 katli apartman, Kahramanmaras depremi ile tekrar akillara geldi.

Altindan Sokak Geçen Apartman Deprem Sonrasi Tekrar Akillara Geldi
Ilkadim ilçesi Kökçüoglu Mahallesi Hisar Sokak’ta bulunan 5 katli binanin altindan sokak geçmesi, görenleri saskina çeviriyor. Yillar önce belediyenin planladigi sokak üzerine iki bina yapildi. Yillardir çikmaz sokak olarak kullanilan yol, bundan 11 yil önce bir binanin yikilmasi ve diger binanin da altinin açilmasi sonucunda yayalarin kullanimina sunuldu.

Altindan sokak geçen apartman, Kahramanmaras merkezli 2 büyük depremin ardindan tekrar akillara geldi. Vatandaslar, söz konusu bina gibi tehlike arz edebilecek binalara karsi önlem alinmasini istedi. Altindan sokak geçen Aydogan Apartmani’nin tehlikeli olabilecegini belirten çevre sakini Ibrahim Kaya, “Gördügüm kadariyla bina tehlikeli. Benzer binalar farkli sehirlerde de var. Iyi, saglam yapildiysa belki bir sey olmaz ama nasil yapildigini bilemiyoruz. Eger bina zamaninda saglam yapilmadiysa problem çikartabilir” dedi.



“Önlem alinmali”

Tehlikeli binalara karsi önlem alinmasi gerektigini vurgulayan Sinan Sinkaya ise “Binanin altindan sokak geçiyor. Böyle tehlike arz eden binalarla ilgili mutlaka önlem alinmali. Son depremlerdeki bina yikilmalardan dolayi birçok can kaybimiz yasandi. Ben hayatimda ilk defa böyle bir bina görüyorum. Binanin altindan geçerken yikim olsa altinda insan da kalabilir. Samsun’da da bir deprem meydana gelebilir. Bizler de vatandas olarak tedbirlerimizi alip, böyle durumlari yetkililere bildirmemiz gerekiyor” diye konustu.

Apartmanin altindan geçen sokak, kestirme oldugu için mahalle sakinleri tarafindan siklikla kullaniliyor.
Kaynak: İHA