Yozgat Belediyesi Deprem Koordinasyon Merkezi'ne 6 Binden Fazla Çagri Geldi

Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarina tek bir merkezden çözüm sunabilmek amaciyla kurulan Yozgat Belediyesi Deprem Koordinasyon Merkezi’ne ilk günden itibaren 6 binin üzerinde çagri geldi.

Yozgat Belediyesi Deprem Koordinasyon Merkezi'ne 6 Binden Fazla Çagri Geldi
Türkiye’de 10 ilde büyük yikima neden olan depremler sonrasinda Yozgat Belediye Baskani Celal Köse’nin talimatiyla Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde Deprem Koordinasyon Merkezi kuruldu. Gerek deprem bölgesinden gerekse kente gelen depremzedelerin talep ve istekleri 0354 217 20 01 numarali iletisim hatti araciligiyla çözüme kavusturuldu. Depremin yasandigi ilk andan itibaren kurulan Deprem Koordinasyon Merkezi’nde 6 binin üzerinde çagri cevap buldu.

Öte yandan Yozgat Belediyesi Deprem Koordinasyon Merkezince kiyafet, gida, temizlik ve hijyen gibi malzemeler temin edilerek hem deprem bölgelerine gönderiliyor hem de kente gelen depremzede ailelerin ihtiyaçlari karsilaniyor.

Gönüllü olarak çalisiyorlar

Yozgat Belediyesi’nce kurulan koordinasyon merkezinde gönüllü olarak çalisan ögrenci Ikra Sena Özçelik, “Ben burada gönüllü çalisiyorum, hukuk fakültesi ögrencisiyim. Depremzedelerimize bir nebze yardimim olursa diye burada çalisiyorum. Bize gelen gida yardimlarini koliliyoruz. Herkesin faydasi olursa iyi olacak bu yüzden vatandaslar olarak çalismaya devam ediyoruz. Bu hazirladigimiz paketlerin büyük çogunlugu deprem bölgesine gidecek ama buraya gelen ailelerimize de yardimci oluyoruz. Onlara barinma, beslenme ihtiyaci sagliyoruz. Elimizden geleni yapiyoruz burada.” dedi.

Bütün ihtiyaçlari karsiliyoruz

Gece gündüz depremzede ailelerin ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla çalistiklarini söyleyen Yozgat Belediyesi personellerinden Cihangir Çamsu ise, “Deprem gününden itibaren gece gündüz demeden bütün arkadaslarimizla gida kolisi hazirliyoruz. Bunun haricinde Yozgat Belediyemiz Iletisim Koordinasyon Merkezi kurdu. Türkiye genelinden bütün çagrilari alarak buradaki arkadaslarla depremzedelerimizin bütün ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyoruz.” seklinde konustu.

Depremzedelerin istekleri karsilik gördü

Belediye çalisanlarindan Oguz Bahçeli ise Deprem Koordinasyon Merkezine ilk günden itibaren 6 bin çagri geldigini söyleyerek, “Ülkemizde 10 ili etkileyen bir deprem felaketi yasandi. Felaketin hemen sonrasinda Belediye Baskanimiz Celal Köse’nin talimatlariyla burada bir koordinasyon merkezi kuruldu. Koordinasyon merkezimizde depremin yasandigi illerden gelen çagrilar dahil olmak üzere Yozgat merkezde de vatandaslarimizin yardim ve taleplerine karsilik verdik. 6 bini askin çagri almis bulunmaktayiz ve çagrilarimiz da hali hazirda devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Yozgat Belediyesi yardim hesabi açildi

Yozgat Belediyesi olarak depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla yardim hesabi açildigini da belirten Bahçeli, “Buradan insani yardim malzemeleri, tibbi malzemeler, gida ve temel ihtiyaçlar olmak üzere insanlarin beklentilerine karsilik vermeye çalisiyoruz. Ayni zamanda koordinasyon merkezimizden Hatay’in Hassa ilçesine giden yardim tirlarimizin koordinesini sagliyoruz. Su ana kadar dedigim gibi 6 binin üzerinde çagri aldik ve bütün haneleri tek tek dolasarak Yozgatli hemserilerimizin deprem bölgesine göndermek istedikleri esyalari burada paketleyerek yerlerine ulastirmaya çalistik. Yozgat Belediyesi olarak bir yardim hesabi açtik, bu hesap üzerinden de hemserilerimiz bizlere yardimlarini ulastirabilir. Deprem bölgesinde bulunan vatandaslarimiza bizim bu yardimlari ulastirmamiza araci olabilirler.” dedi.

Kaynak: İHA