261 Saat Sonra Enkazdan Ekipleri Alkislayarak Çikti

HATAY – Hatay’i adeta yerle bir eden depremde ekiplerin kurtarma çalismalari sirasinda 261 saat sonra Akademi Hastanesi’nin enkazindan iki kisi sag olarak kurtarildi. Enkazdan çikartilan Mustafa Avci kendisini kurtaran ekipleri alkislarken, ilk isi ailesini aramak oldu. Ayni enkazdan çikartilan Mehmet Ali Sakiroglu’nun yakinlarinin sevinci ise görülmeye degerdi.

261 Saat Sonra Enkazdan Ekipleri Alkislayarak Çikti


Merkez üssü Kahramanmaras olan iki ayri depremin 12. gününde, Hatay’dan pes pese sevindirici haberler geldi. Ilk olarak Antakya ilçesindeki Buket Apartmani’ndan 12 yasindaki Osman Halebiye sag olarak kurtarildi. Hemen ardindan ise 261. saatte Özel Akademi Hastanesi enkazindan Mustafa Avci ile Mehmet Ali Sakiroglu KATAK ekipleri tarafindan sag olarak kurtarildi.

Enkazdan alkislayarak çikti

Saglik durumlarinin iyi oldugu gözlenen depremzedelerden Mustafa Avci, enkazdan çikartildigi sirada kendisini ve kendisini kurtaran ekipleri alkisladi. Konustugu gözlenen Avci’nin ilk isi ise ailesini aramak oldu. Kendisini hastaneye götüren saglik ekiplerinin yardimiyla ailesini arayan Avci, “Hepsi kurtuldu mu? Nazli nasil?Duyayim mi seslerini birazcik da olsa?” dedi.

Telefondaki yakini ise, “Hepsi iyi” cevabini verdi.

Bebegini hastaneye getirmisti, enkazda kaldi

Yine ayni hastanenin enkazindan çikan Mehmet Ali Sakiroglu da Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne kaldirildi. Saglik durumu iyi olan Sakiroglu’nun bebegi Aziz Yusuf’u hastaneye getirdigi ve depreme ailecek acil serviste yakalandiklari ögrenildi. Deprem günü babasi Mehmet Boyraz enkazdan sag olarak kurtarildi. Ardindan esi Necla ile bebegi de ikinci gün enkazdan sapasaglam çikartildi.

Olayi duyarak özel hastanenin enkazina kosan baba Mehmet Boyraz ile agabeyi KATAK ekiplerine sarilarak sevinç gözyasi döktü. Sevincini basin mensuplari ile paylasan baba Boyraz, “Hepsini öpüyorum. Burada çalisan askerini, polisini, kameracisini, operatörünü, nakliyecisini hepsini öpüyorum. Çocugu rahatsizdi, onun için getirdi. Ben de yanindaydim” dedi.

Enkazdan yaraliyi sag olarak çikartan KATAK ekibinden Baris Hirebas, “Hepimiz teyakkuz halindeydik. Operatör arkadas bir ayak gördügünü söyleyince, hemen oraya kostuk. Yasam alani açikti. Ilk çikan Mehmet Ali. Mehmet Ali, “Açtim, uyandim, siz geldiniz” dedi.

Arkasinda Mustafa vardi, ikisini de çikarttik. Iki hastamizin da bilinci gayet açik. Bu saatte bize umut oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA