Suriye'de En Çok Can Kaybi Cinderes'te Yasandi

Suriye’de depremin büyük yikima yol açtigi ve 513 kisinin hayatini kaybettigi Cinderes beldesi, en çok can kaybinin yasandigi bölge oldu.

Suriye'de En Çok Can Kaybi Cinderes'te Yasandi


Suriye’de de hissedilen Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler, ülkenin kuzey batisinda büyük yikima yol açti. Depremden kaçmayi basaran ve enkazdan kurtulan Suriyeliler, köy ve kasabalarin çevresinde çadir kampi kurdu. Bazi aileler ise iç savas nedeniyle yillardir kamp alanlarinda kalan yakinlarinin yanina yerlesti.

Birlesmis Milletler (BM) tarafindan yapilan açiklamada, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde 2 bin 274 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi. Depremin meydana gelmesinin ardindan 4 gün boyunca, sinir bölgelerinde olusan hasar nedeniyle yardimlarin çogu gönderilemedi. Rejim yönetimi, küresel baskilarin ardindan, Türkiye’den yardim konvoylarinin ulastirilabilmesi için Sali günü 2 sinir kapisini daha açti.

Muhaliflerin kontrolündeki enkaz alanlarinda arama kurtarma çalismalari sivil savunma örgütü Beyaz Kasklilar’a bagli ekipler tarafindan yürütülüyor. Örgüt tarafindan yapilan açiklamaya göre, 40 köy ve kasabadaki toplam 550 konut tamamen yikildi, bin 570’ten fazla binada ise büyük hasar meydana geldi. Toplam yarali sayisi ise 2 bin 950 olarak açiklandi.

En çok can kaybi Cinderes’te

Suriye’de büyük yikima yol açan depremlerde en çok can kaybinin yasandigi bölge ise muhaliflerin kontrolündeki Afrin’e bagli Cinderes beldesi oldu. Beyaz Kasklilar tarafindan yapilan açiklamaya göre Cinderes’te 513 kisi hayatini kaybetti, 831 kisi ise yaralandi. Cinderes’te enkaz altinda kalanlarin kurtarilmasi için mücadele devam ederken, harabeye dönen binalarin çevresinde çadirlar kuruldu.
Kaynak: İHA