Sivas'ta 9 Bin 400 Depremzede Yurtlara Yerlestirildi

Sivas’ta bulunan Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) bünyesinde deprem bölgesinden nakli saglanan 9 bin 400 depremzede misafir ediliyor.

Sivas'ta 9 Bin 400 Depremzede Yurtlara Yerlestirildi
Kahramanmaras merkezli yasanan 7.7 ve 7.6 büyüklügünde iki depremin ardindan tüm Türkiye tek yürek olarak yaralari sarmaya devam ediyor. Deprem bölgelerinde evlerini kaybeden ve gidecek yakini bulunmayan vatandaslarin magduriyet yasamamasi için Sivas’ta bulunan KYK yurtlari depremzedelere kapisini açti. Toplamda 9 bin 400 depremzedeye ev sahipligi yapan yurtlarda depremzedelerin barinma, yemek, giyim basta olmak üzere bütün ihtiyaçlari karsilaniyor. Yurtlara yerlestirilen depremzede vatandaslarin her birinin deprem sirasinda yasadiklari anlar ise dinleyenleri derinden etkiliyor.

“10 aylik çocugum için çok korktum”

Malatya Dogansehir Polat Köyünde ikamet eden Mustafa Karakiliç, deprem aninda ilk akilina 10 aylik çocugu geldigini söyleyerek, “Tatilde annemi babami görmek köye gitmistim. Her sey çok güzeldi. Gece uyuduk sabaha karsi çok büyük bir sarsintiyla uyandik. 10 aylik bir çocugum var onun için çok korktum. Hep birlikte disari çikip bekledik. Köyde deprem nedeniyle sular bulanik akmaya basladi.

Bende çocugum için çarsidan su almaya gittim. Suyu alip yeniden köye döndüm. Annemlerle birlikte eve girdik daha sonra çok siddetli bir deprem daha oldu. Canimiz sag bir sekilde evden çikabildik ama köydeki evimiz yikildi. Daha sonra Sivas’a geldik. Devletimiz milletimiz var olsun bize burada kapilarini açtilar. En azindan çocugumuzun ve bizim bu kis günü kafamizi sokacak yerimiz ve yemegimiz var. Allah kimseye böyle bir afet yasatmasin” dedi.



“Mahser yeri gibiydi”

Kahramanmaras Elbistan ikamet eden Irfan Bursali, ikinci depremde çok fazla yikimin yasandigini söyleyerek, “ Evimiz 5. Katta gece deprem oldugunda baya bir salladik. O anda çocuklari güvenli bir alana aldik. Sallanti bittikten sonra asagiya indik. Elbistan’da gece yasanan depremde 4 tane bina yikilmisti. Daha sonra ögle saatlerinde olan depremde çok fazla yikim oldu. Ilk depremde evden çikip kardesimin iki katli oturdugu eve sigindik. Ikinci depremde ev yakalandik. Sarsintiyla birlikte disari çiktigimizda evin önün önündeki bina yerle bir oldu. Ortalik toz duman oldu adeta mahser yeri gibiydi. Allah razi olsun bizi burada çok güzel misafir ettiler. Kalacak sicak bir yerimiz ve 3 ögün sicak yemegimiz var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA