Kartal'a Gelen Depremzede Ailelere Kizilay'dan Yardim Eli

Kartal Kizilay Subesi, deprem bölgelerinden Kartal’a gelen yaklasik 700 depremzede aileye yardimlarini sürdürüyor. Sevgi Magazasi’nda paketlenen kiyafet ve erzak dolu yardim kolileri, Kartal’da yakinlarinin yanlarina yerlesen ihtiyaç sahibi depremzedelere ulastiriliyor.

Kartal'a Gelen Depremzede Ailelere Kizilay'dan Yardim Eli
Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve büyük yikima yol açan depremlerin ardindan bazi depremzedelere yasadiklari bölgeyi terk ederek baska sehirlerde yasayan yakinlarinin yanlarina ya da ögrenci yurtlarina yerlesti. Kartal ilçesine gelen depremzede ailelere Kizilay’in yardimini sürdürüyor. Ilçeye gelen yaklasik 700 depremzede aile için Kartal Kizilay Subesinde bulunan Sevgi Magazasinda paketlenen kiyafet ve erzak dolu koliler ihtiyaç sahibi depremzedelere ulastiriliyor.

Öte yandan Kartal Kizilay subesine anne balasiyla gelen Esma Nur Yavuz ile Sevval Yavuz, bir süredir kumbarada biriktirdikleri paralari depremzedelere vermek için subeye geldi. Esma Nur ve Sevval Yavuz, depremzede bir ailenin çocuguna olan verdi. Esma Nur Yavuz, “Depremdeki çocuklara çok üzüldük onlara kumbaramizi vermek istedik” dedi.

Abla kardesin babasi Ismail Yavuz, “Çocuklarimiz da depremden etkilendi. Yardimlasmanin önemini onlara anlatmak için Kartal Kizilay subesine geldik. Kardes ailemize yardimi kabul etmelerini rica ettik” dedi.

Kizilay tarafindan yapilan yardimla ilgili konusan Süleyman Altin, “Adiyaman’dan geldik. Kartal Kizilay sag olsun yanimizda oldular. 1 haftadir buradayiz. Her gittigimiz yerde yardimci oluyorlar” dedi.

Kartal Kizilay Sube Baskani Hüseyin Özkul, “Depremden, felaketten buraya gelen ailelerimizde Kartal Kizilay Subesi olarak elimizden geldigince yardimci olmaya çalisiyoruz. Biz de sahadan yeni geldik. Subemizin yöneticilerinin bir kismi su anda Hatay’da. Ben Malatya’dan geldim. Malatya’da as evi kurduk. 6 tir malzeme ile gittik. Günde yaklasik 10 bin kisiye yemek ürettik. Burada da artik gelen ailelerimize yardimci olma çabasi içerisindeyiz. Çünkü orada evini, isini kaybeden insanlar su anda Istanbul’a yakinlarini yanina gelmeye basladilar. Dün itibariyle aldigimiz rakama göre yaklasik 700 aile Kartal’a, yakinlarinin yanina yerlesti. Bu ailelerin su an da isleri, evleri, giyecek kiyafetleri yok. Biz bundan sonraki süreçte elimizden geldigi kadar yalniz birakmamaya çalisacagiz. Küçük çocuklarimiz özellikle kumbaralarini getiriyorlar. Sabah da birkaç çocuk geldi. Duyarliligimiz farkli, bu toplum farkli bir toplum. Biz özellikler basvuran ailelerin evlerini ziyaret ediyoruz. Bu ailelerin ihtiyaçlarini belirliyoruz. Onlara ‘yalniz kalmayin ne ihtiyaciniz olursa kapimizi çalabilirsiniz’ diyoruz. Hiçbir zaman onlari yalniz birakmayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA