Diyarbakir'da 3 Noktada Enkaz Çalismalari Devam Ediyor

"Asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakir’da yikilan 1’i bos 7 yapinin 3’ünde çalismalar devam ediyor.

Diyarbakir'da 3 Noktada Enkaz Çalismalari Devam Ediyor
"Asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakir’da 1’i bos 7 yapi yikildi. Kolluk kuvvetler, gönüllüler ve kurumlarin tüm ekipleri depremin ilk gününden itibaren araliksiz çalisma yapti. Çalismalar sonucunda 6 yapidan çok sayida vatandasin cansiz bedeni çikartilirken, yüzlerce kisi sag çikartilarak tedavi altina alindi.

Çalismalar, depremin 11’inci gününde devam ediyor. 4 noktada enkaz çalismalari devam ederken, merkez Baglar ilçesinde bulunan Serin-2 Aparmani ve Yenisehir ilçesinde bulunan Sözel Apartmani’nda arama çalismalari tamamlandi; moloz kaldirma islemleri ise devam ediyor.

Yenisehir ilçesinde bulunan Diyar Galeria Is Merkezinde ise enkaz altinda arama, tarama ve kurtarma çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Burada bekleyen vatandaslar, enkaz altinda kalan yakinlarinin sag veya ölü çikarilmasini bekliyor.
Kaynak: İHA