Denizli Büyüksehir, Çadir Kentlerin Altyapisini Hazirliyor

Denizli Büyüksehir Belediyesinin yüzlerce is makinesi, araç ve personeliyle Hatay’a giden Baskan Zolan, afetin yaralarinin bir an önce sarilmasi için ekipleri yalniz birakmiyor. Arama kurtarma çalismalarinin yani sira 6 çadir kentin altyapi çalismalari ve tesviye islemlerini tamamlayan Denizli Büyüksehir Belediyesi, çadirlarin kurulmasina da destek veriyor.

Denizli Büyüksehir, Çadir Kentlerin Altyapisini Hazirliyor


Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaras merkezli depremlerin hemen ardindan yüzlerce is makinesi, araç ve personeli ile bölgeye çikartma yapan Denizli Büyüksehir Belediyesi, yikimin en yogun oldugu illerden Hatay’da baslattigi çalismalarina devam ediyor. Arama kurtarma çalismalarinin yani sira afetzedelerin acil barinma ihtiyacini karsilayacak çadir kentlerin kurulmasi için de gayret eden Denizli Büyüksehir Belediyesi ekipleri, bugüne dek AFAD koordinasyonunda 6 çadir kentin altyapi ve tesviye islemlerini tamamladi, çadirlarin kurulmasina destek verdi. Denizli Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (DESKI) Genel Müdürlügü ekipleri ise afetzedeler için olusturulan söz konusu çadir kentlerin konteyner tuvalet ve dus sistemlerini kurarak kullanima hazir hale getirdi. Türkiye’yi derinden etkileyen depremin yaralarinin bir an önce sarilmasi için günlerdir afet bölgesinde ekiplerini yalniz birakmayan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise çalismalari yakindan takip ediyor.

Büyüksehir ilk günden itibaren afet bölgesinde

Denizli Büyüksehir Belediyesinin son olarak Hatay merkezdeki çadir kent alaninin altyapi ve tesviye çalismalarini inceleyen Baskan Zolan, Genel Sekreter Yardimcisi Ali Aydin’dan bilgi aldi. Burada çalisanlara kolayliklar dileyen Baskan Zolan, Denizli Büyüksehir Belediyesinin gerek afet bölgesindeki gerekse Denizli’deki çalismalariyla tüm imkanlarini seferber ettigini söyledi.

Arama kurtarma, yardim tiri, yemek dagitimi gibi birçok çalismanin yaninda bölgedeki çadir kentlerin altyapi ve tesviye islemlerini de yaptiklarini anlatan Baskan Zolan, “Is makinalarimiz, araçlarimiz ve tüm personelimizle ilk günden itibaren afet bölgesinde milletimizin emrinde çalisiyoruz. Tüm ekip arkadaslarima yürekten tesekkür ediyor, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza ise acil sifalar diliyorum. Bölgede neye ihtiyaç varsa gidermeye yaralarimizi hep birlikte sarmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA