Büyüksehirden Depremzedelere Ücretsiz Ulasim Karti

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan alinan kararla Kocaeli’ne gelen depremzedelere yil sonuna kadar geçerli olmak üzere ücretsiz ulasim kartlari verilecek.

Büyüksehirden Depremzedelere Ücretsiz Ulasim Karti
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Kocaeli’ne gelen depremzedelerin ulasimi için, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, önemli bir hizmeti devreye aldi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Yasar Çakmak idaresinde gerçeklestirilen Subat ayi meclisi toplantisinda AK Parti, CHP, IYI Parti, MHP ve SP grup baskanvekillerinin ortak önergesiyle alinan kararla, AFAD’a kayitli depremzedelere “Misafir Kart” verilecek. Yil sonuna kadar geçerli olacak kart sayesinde depremzedeler, özel halk otobüsü ve belediyeye ait tüm toplu tasima araçlarindan ücretsiz faydalanabilecek.

Öte yandan, Kocaeli Afet ve Acil Durum Il Müdürlügü-AFAD Depremzede listesinde yer alan vatandaslar ücretsiz kartlari Izmit, Gebze ve Gölcük Seyahat kartlari ofisinden alabilecek. Belirlenen merkezle gelen depremzedelerin yanlarinda kimlikleri ve bir vesikalik fotografi olmasi gerekiyor. Fotografi olmayan depremzedelerin ise web kamera ile fotograflari çekilecek. Ilerleyen süreçte mobil seyahat kart araçlarinin, il genelinde belirlenecek önemli noktalarda depremzedelere misafir kart verecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA