Enkazdan Sag Çikartilan Minik Yigit, Korku Dolu 161 Saatin Nasil Geçtigini Anlatti

Kahramanmaras merkezli depremlerin en agir yikimi olustugu Hatay’da devam eden arama kurtarma çalismalarinin 161’inci saatinde, 6 yasindaki Yigit 7 katli binanin enkazindan sag olarak çikarildi. Halen ailesinden haber alinamayan Yigit’in yasadiklarini anlattigi dakikalar duygusal anlar yasatti.

Enkazdan Sag Çikartilan Minik Yigit, Korku Dolu 161 Saatin Nasil Geçtigini Anlatti
Depremin en fazla hasara yol açtigi merkezlerin basinda gelen Hatay’da devlet ve vatandas is birliginde arama kurtarma ve yardim faaliyetleri yogun bir sekilde yürütülüyor. Arama kurtarma çalismalarinin 7’nci gününün son saatlerine girilirken, Hatay’in merkez Antakya ilçesinden bir sevindirici haber daha geldi. Atatürk Caddesi üzerindeki 7 katli binanin enkazinda çalisma yapan ekipler, 6 yagindaki Yigit isimli çocugu sag olarak kurtardi. Dedesi, anne babasi ve agabeyinden halen haber alinamayan Yigit’in saglikli ve bilincinin açik bir sekilde konusabiliyor olmasi ekiplere büyük sevinç yasatti.

Yasadiklarini anlatti

Ekiplerin “Yigit sana simdi altin sarisi bir bez saracagiz. Yigit, sen geçekten yigitmissin” diye moral verdigi küçük çocuk, yaninda kimse olup olmadigi sorusuna, “Ilk basladigimda abimin sesi geliyordu ama abim çok ses veremiyordu herhalde. Ondan sonra ben babamlarin yanina gitmeye çalistim. Gidemedim, sonra döndüm yerme uzandim” diyerek yasadiklarini anlatti.

“Aslan Cimbomlu”

Kendisini kurtaran Elmadag itfaiye ekibinin Muhammet isimli üyesinin çagrisina cevap vermesi üzerine kurtarilan minik Yigit, “Aslan Cimbomlu” tezahüratlariyla ambulansa bindirildi. Yigit’i yikilmak üzere olan binadan çikartan ekipler, duygusal anlar yasadi.
Kaynak: İHA