Kuaförler Müsterileri Için Zammi Erteliyor

Eskisehir’de Berberler ve Kuaförler Odasi tarafindan yapilan geçilen zamli tarifeye karsi çok sayida esnafin müsterilerine yeni fiyatlari yansitmamasi vatandaslar tarafindan takdirle karsilandi.

Kuaförler Müsterileri Için Zammi Erteliyor
Eskisehir’de Berber ve Kuaförler Odasi tarafindan yükselen maliyetler sonrasinda düzenlenen tarife fiyatlari odaya kayitli üyelere gönderildi. Yaklasik yüzde 50 yapilan zam sonrasinda esnaf bu fiyat tarifesini müsterilerine uygulayamadi. Dükkân maliyetlerinin artmasina karsin berber tarifelerine yapilan zam, esnafin müsteriden tepki almasina sebep oldu. Berberlere gelen zamlar sebebiyle saçini uzatmaya, geç kestirmeye ve makine almaya baslayan vatandaslar berberlerin isini olumsuz etkiledi. Bir süre belirli bir miktarda zam yapabildiklerini belirtilen esnaf, kendi isletmelerini ayakta tutabilmek için fiyatlarin artmasi gerektigini söyledi.



“Zam yapinca müsteri gelmiyor, müsteri hakli ama berber de hakli”

Eskisehir’de erkek kuaförü Metin Yilmaz, zamli tarifenin geldigini ancak vatandas tepkisi sebebiyle bunu uygulayamadigini söyledi.

Müsteri kaybetmemek ve tepki çekmemek için berberlerin fiyatlarini uygun tutmaya çalistiklarini ifade eden Yilmaz, “Kuaförlere zam tarifesi geldi ama biz su anda tarifeyi uygulamis durumda degiliz, dernekten gidip tarifemizi aldik ama vatandastan bu ücreti alamiyoruz. Vatandasin yükselen fiyatlari kabul etmeyecegini bildigimiz için biz bunu uygulayamiyoruz. Ama maaslarina gelen zammi aldiklarinda biz de fiyat artisini uygulayacagiz. Herkesin bir zamani ve müsteri potansiyeli var. Biz dernekten gelen tarifeye göre zam yaptigimiz zaman vatandaslar tepki gösteriyorlar, tiras olmaya gelmiyorlar. Biz de müsteri kaybetmemek ve fazla tepki çekmemek için zam yapmamaya çalisiyoruz. Fiyatlara zam geldikçe vatandaslar saçlarini uzatiyorlar, tiras olmuyorlar. Genelde 15-20 günde bir gelen adam 2 ay sonra gelmeye basliyor ya da kendisi saçlarini kesiyor. Özellikle pandemi döneminde herkes makine aldi ve kendi kendine tiras olmaya alisti, zam geldigi için ayni sekilde devam ediyorlar. Böyle olunca ister istemez islerimiz azalma gösterdi. Hemen hemen bütün berberler ayni durumda. Zam yapinca müsteri gelmiyor, müsteri hakli ama berber de hakli. Bizim de geçinmemiz lazim, bir yerden sonra mecburen o zammi yapacagiz yoksa dükkanlari kapatmamiz gerekir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA