Muratpasa'da Sehitlik Parki Açiliyor

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Türkiye’nin dört bir yaninda vatani için canini feda etmekten çekinmeyen 172 Antalyali sehidin her biri için anitin yer aldigi Sehit Jandarma Yüzbasi Yasin Kurt Sehitlik Parki’ni 13 Aralik Çarsamba saat 14.30’da törenle açacaklarini söyledi.

Muratpasa'da Sehitlik Parki Açiliyor
Aralik 2020’de Suriye’nin Rasulayn ilçesindeki yol kontrol noktasinda teröristlerce düzenlenen bombali saldirida sehit düsen ve Antalya’da topraga verilen Jandarma Yüzbasi Yasin Kurt’un adini tasiyan park, Güzeloba Mahallesi Rauf Denktas Caddesi üzerinde yer aliyor. 6 bin 677 metrekare alana kurulan Sehit Jandarma Yüzbasi Yasin Kurt Sehitlik Parki’nda Kas’tan, Gazipasa’ya Antalya’nin dört bir yanina defnedilen 172 sehidin isimleri anisina birer anit yer aliyor.

Sehitlerin künyelerinin yazili oldugu anitlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin etrafinda yer aliyor. Her anitin LED’lerle aydinlatildigi parkta Atatürk heykelinin etrafi ise Gazi’nin bir yurtdisi seyahatinde Türkiye’ye getirdigi kirmizi Atatürk çiçekleriyle süslendi. Parkta Muratpasa Belediyesi’nin yetistirdigi zeytin agaçlari da bulunuyor.
Kaynak: İHA