Denizli'nin 11 Ilçesinde Bin Üreticiye 80 Bin Zeytin Fidani Dagitilacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Babadag, Beyagaç, Buldan, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki 1.000 üreticiye 80 bin Gemlik zeytin fidani destegi verecek. Yüzde 50 hibe ile verilecek zeytin fidani için üreticiler müracaatlarini bagli bulunduklari ilçe tarim müdürlüklerine yapacak.

Denizli'nin 11 Ilçesinde Bin Üreticiye 80 Bin Zeytin Fidani Dagitilacak


Denizli Büyüksehir Belediyesi tarim ve hayvancilik desteklerine 2024 yilinda da tüm hiziyla devam edecek. Bu kapsamda, Denizli Büyüksehir Belediyesinin yeni yilin ilk 8 kirsal destek projesi arasinda olan “Yeni Zeytin Bahçesi Projesi” için müracaatlar basladi.

Denizli’de zeytin yetistiriciliginin yogun olarak yapildigi Babadag, Beyagaç, Buldan, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki atil tarim alanlarinda zeytin bahçesi tesis edilerek zeytin yetistiriciliginin yayginlastirilmasi, üreticilere sertifikali fidan kullanma aliskanliginin kazandirilmasi ve ailelere katma deger saglanmasi hedeflenen proje ile 1.000 üreticiye 80 bin adet Gemlik zeytin fidani destegi verilecek. Yüzde 50 hibe ile verilecek zeytin fidanlari için üreticiler müracaatlarini bagli bulunduklari ilçe tarim müdürlüklerine 22 Aralik 2023 tarihine kadar yapabilecek.

Büyüksehir destekliyor zeytin bahçeleri artiyor

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, zeytinin çok önemli ve stratejik bir tarim ürünü oldugunu belirterek, son yillarda Denizli’deki zeytin agaci sayisi ve üretiminin arttigina dikkati çekti. Geçen Nisan 7 ilçede 40 bin zeytin fidani dagittiklarini, kisa süre önce ise günlük 60 ton zeytin isleme kapasiteli Denizli Büyüksehir Belediyesi Zeytinyagi Üretim Tesisi’ni hizmete aldiklarini isaret eden Baskan Zolan, Kale ilçesinde üreticilere 3 adet zeytin eleme makinesi verdiklerini, zeytin sinegi ile mücadelede de çiftçilere biyoteknik mücadele destegi verdiklerini hatirlatti.

Atil alanlar üretime kazandirilacak

Baskan Osman Zolan, sunlari kaydetti: “Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak hayata geçirdigimiz projelerimizle insallah sehrimizde zeytin üretimi daha da artacak. Atil durumdaki tarim alanlari dagitacagimiz zeytin fidanlari ile üretime kazandirilacak. Çiftçimiz daha çok üretecek ve daha çok kazanacak. Tabi ki bundan da Denizli’miz ve ülkemiz kazanacak. Bizlerde üreten insanlarimiza destek olmaya, onlarin islerini kolaylastirmaya devam edecegiz. Projemizin simdiden hayirli ve ugurlu olmasini temenni eder, üreticilerimize bol ve bereketli ürünler dilerim. Allah’im birlik ve beraberligimiz daim eylesin.”
Kaynak: İHA