Is Yerinin Camina Astigi 'Yarim Çay Bulunur' Yazisi Görenlerini Ilgisini Çekiyor

Rize’nin Ardesen ilçesinde bir kiraathane sahibinin is yerinin camina astigi "Yarim çay bulunur" yazisi görenleri güldürüyor.

Is Yerinin Camina Astigi 'Yarim Çay Bulunur' Yazisi Görenlerini Ilgisini Çekiyor
Ardesen ilçesinde Kiraathane isleten Cemil Akatin, sürekli müsterisi olan kisiler içtikleri çaylari ödemeden gitmeye baslayinca paralari nasil toplayabilecegini düsünmeye basladi.

Bunun üzerine Akatin de hem müsterilerinden çay paralarini ödemesi için hem de saka amaçli dükkânin önüne bir yazi hazirlatti. Hazirlattigi "Yarim çay bulunur" yazisini cama asti. Astigi yazi sayesinde çay paralarini ödemeyen müsterilerinin dikkatini çektigini belirten Akatin, buldugu çözüm ile güldürdü.

Dükkân sahibi Cemil Akatin, çay paralarinin ödenmedigi için yazinin yazildigini belirterek “Buradaki amaç ekonominin bozuk olmasindan dolayi yapilmis bir sey degil. Burasi çay ocagi olarak çalisiyor. Gelen çayi içiyor, parayi vermeden gidiyor. Herkes çay parasini versin diye yaptim. ’Lütfen ödeme yapiniz’ yazmadim. Onun yerine ’Gülsünler ve mizahi bir sey olsun’ diye bunu yazdim. Ancak ’espri olsun’ diye isteyen oluyor. Ben getiriyorum yine istiyorlar” ifadelerini kullandi.

Ilgi çekmek için yazinin yazildigini ifade eden çay ocagi müsterisi Hasan Kurkut ise “Ben buraya yarim çay içmeye geldim. Hem çay sogumamis oluyor. Yarim çay demek tam çay demek aslinda. Ufak bardaktaki çay yarim çaydir. Büyük çay verirse tamdir. Bu durumda ilgi çekiyor. Yarim çay 7,5 lira demektir. Çayin 10 lira olmasi gerekirken 7 buçuk liraya satiyor. Gayet uygun bir fiyat” diye konustu.

Kaynak: İHA