Bitmek Bilmeyen Dogalgaz Çalismasi Mahalle Sakinlerini Canindan Bezdirdi

Rize’nin Derepazari ilçesinde mahalleye giden 2 ayri yolda da dogalgaz çalismasi olunca mahalle sakinleri magdur oldu ve belediyeye tepki gösterdi.

Bitmek Bilmeyen Dogalgaz Çalismasi Mahalle Sakinlerini Canindan Bezdirdi
Ilçeye bagli Eriklimani Mahallesinde belediye tarafindan hizmet getirme amaçli dogalgaz çalismasi baslatildi. Baslatilan çalismayla mahalleye giden bir yol kapandi. Mahalle sakinleri ise alternatif yolu kullanmak zorunda kaldi. Bu kez çalisma yapilan tamamlanmadan alternatif yolda da dogalgaz çalismalari baslatilinca mahalle sakinleri evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldi. Evlerinde hasta olan vatandaslar acil durumlarda yoldan arabalarin geçmesinde sikinti yasamaya basladi.

Bu durumun üzerine mahalle sakinleri de olaya tepki gösterdi. Derepazari Belediyesi’ne tepki gösteren mahalle sakinleri bitmek bilmeyen çalismalarin bir an evvel tamamlanarak trafige açilmasini bekliyor.

“Hastamizi dogru düzgün götürüp getiremiyoruz”

Yollarin kötü durumda olmasindan ötürü magdur olduklarini söyleyen Abdullah Demir “Biz magduruz, yollarda sikinti çekiyoruz, yagmur yagdigi zaman çocuklar okula gidemiyor. Yolumuz kapandi. Hastamiz var, hastamizi dogru düzgün götürüp getiremiyoruz. Benim annem hasta ve annemi, yegenimin evine gönderdim. Ne olur ne olmaz oradan gidip gelmesi kolay olur diye. Burada yatalak hastamiz var ve ne diyecegimi bilemiyorum” dedi.



“Bir tarafi düzeltmeden öbür tarafa geçmisler”

Mevcut yoldaki çalisma bitmeden yeni yolda çalisma baslatildigini altini çizen Demir “Iki taraftan yol kapatilmis. Bir tarafi düzeltmeden öbür tarafa geçmisler. En azindan bir tarafi bitirip öbür tarafa baslasaydi ki kimse magdur olmasaydi. Iki tane yol var ikisi de iki taraftan kapanmis, iki tarafta da çalisma var. Burada simdi yarim yamalak beton döktüler. Ambulans soförü geliyor üstten zorla ve bir daha buraya gelmem diyor. Yatalak hastamiz var ve esi burayi kazmayin dedi.

Yagmurlu havada hastamiz rahatsizlandi. Ambulans geldi oradan asagiya inemedi, zorlandi. Hep sikinti yasiyoruz. Hemen hemen yedinci aydan beri buralar böyle” ifadelerini kullandi.

“Karmasik isler yapmanin manasi yok”

Dogalgazin getirilmesinin mahalle için büyük bir hizmet oldugunu da hatirlatan Demir kendilerini iki yolda da pes pese yapilan çalismalarin magdur ettigini sözlerine ekleyerek “Tamam hizmet güzel ama en azindan bir yeri bitir öyle diger tarafa basla. Burayi kazip, orayi kazip, buradan girip, oradan çikmak. Karmasik isler yapmanin manasi yok. Insanlari magdur etmeye gerek yok. Hizmet veriyorlar hizmete lafimiz yok. Eve erzak alacaksin caminin oradan 500 metre sirtinda tasiyacaksin, odun yapiyorsun getireceksin eve yolu yarmislar. Odunu dizdim yola, bes gün sonra is makinasiyla beraber eve götürdüm. Hep bize eziyet. Gerekenin yapilmasini istiyorum” seklinde konustu.



“Vatandas bir yerden hastasini götürecek”

Bir yolun çalismasinin bitirilmeden digerine baslandigini ve magduriyetin buradan dogdugunu ifade eden Nihal Çakir, “Bizim iki tane yolumuz var. Yukaridan gelen yol ve asagidan gelen yol. Asagidan gelen yolu yapiyorsan yukaridan gelen yola dokunmayacaksin. Buradaki hizmeti bitireceksin, öyle yukaridaki yola geçeceksin. Vatandas nitekim bir yerden hastasini götürecek. Ben evime erzak aliyorum ve caminin oradan yürüyerek evime geliyorum. Asagi yolu yaparken yukari yolu birakmis olsaydi ben evimin önünde inecektim arabayla. Haliyle bu yolu yapinca o yolu da yapmaya basladi” dedi.



“Yapilan hizmete karsi degiliz ama hizmeti dogru düzgün yapmak gerek”

Hizmetin yapildigini ama dogru bir sekilde yapilmadigini sözlerine ekleyen Çakir “Hizmet yapiliyor ama hizmeti dogru bir sekilde yönlendiremiyorlar. Ben alti aydir evime araba ile gidemiyorum. Zamaninda bu bölgeye çekiyordum arabayi. Simdide caminin oraya çekiyorum. Arabayla evime geldigim yok. Bir çay fabrikasinin arabasi buraya devrildi. Çay zamani da bu yol böyleydi. Simdi hala böyle. Diyeceksiniz ki evine dogalgaz gelecek bu bir hizmet. Yapilan hizmete karsi degiliz ama hizmeti dogru düzgün yapmak gerek. Bu yolu yapiyorsan yukarisi açik kalsin, yukari yolu yapiyorsan bu yol açik kalsin. Ileride yatalak hastamiz var. Her gün ambulans ile gidip geliyor. Burasi kapali, orasi kapali. Ben geçen gün evime dozerin kepçesi ile gittim” dedi.

Kaynak: İHA