Bu Çadir Sayesinde Hayvan Sayisini 2 Katina Çikardi

Konya Ovasi Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanliginin (KOP), “Portatif Çadir Agil” destegiyle küçükbas hayvan sayisini 300’den 580’e çikaran üretici Abdullah Eroglu (55), çadir agil sayesinde hayvanlarina daha konforlu ve saglikli barinma imkani sagliyor.

Bu Çadir Sayesinde Hayvan Sayisini 2 Katina Çikardi


Konya Ovasi Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanliginca, küçükbas hayvan yetistiriciliginde anaç sayisinin artirilip üreticinin tesvik edilmesi ve kirmizi et üretimindeki küçükbas hayvan payinin artirilmasi amaciyla hazirlanan "Portatif Çadir Agil" projesi çerçevesinde 2017 yilinda Yozgat’ta 139 üreticiye çadir agil destegi verildi.

2019 yilinda Portatif Çadir Agil projesinden yararlanan Sarikaya ilçesine bagli Çatak köyünde küçükbas hayvan yetistiriciligi yapan Abdullah Eroglu, bu proje ile hem hayvan sayisini artirdi hem de hayvanlarinin daha konforlu ve saglikli bir sekilde barinmasini sagladi.

“Hayvan sayim artti”

4 yil önce Sarikaya Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Süleyman Dogan öncülügünde "Portatif Çadir Agil" projesine basvurdugunu ve devlet desteginden yararlandigini söyleyen Abdullah Eroglu, “Benim 300 koyunum vardi, simdi koyun sayimi 580’e çikardim. Insallah bu sayiyi daha da artirmayi düsünüyorum. Çadir agil bana çok büyük avantaj sagladi, bu çadir olmasaydi ne bu sayiya çikabilirdim ne de hayvancilik yapabilirdim. Bu is kapali sistemle olmuyor, birçok sikinti meydana geliyor, temizligi bile çok zor oluyordu. Simdi çadir agilla temizligini çok kolay yapabiliyoruz ve daha saglikli. Bu çadir agili yazin da kisinda kullanabiliyorum. Yazin koyunlarim burada dinleniyor kisin da rahatlikla koyunlarimi çadir agilda besliyorum. Koyunlarimi daha da çogaltmak için bu çadira ihtiyacim var. 4 yil önce çadir agil bana 13 bin liraya mal olmustu, o zamanlar normalde 55-60 bin liraydi ama devlet destegi ile 13 bin liraya temin ettim. Ilçe tarim müdürümüze çok tesekkür ediyorum, bana büyük katkilari oldu” dedi.



“Üretici desteklenmeli”

Türkiye’de hayvanciligin devam edebilmesi için üreticinin desteklenmesi gerektigini de belirten Eroglu, “55 yasinda kendimi bildim bileli ben hayvancilik isi ile ugrasiyorum. Bizim hayvanimiz hiç eksik olmadi. Insallah çocuklarima da bu hayvanciligi miras birakirim, bu memleketin bu hayvanciligi yapacak insanlara ihtiyaci var. Ithal ile bu is olmaz. Üretmemiz lazim, biz hep birlikte üretecegiz. Üreticiyi desteklememiz lazim ki bu hayvancilik devam edebilsin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA