Antalya-Konya Karayolunda Kar Kalinligi 25 Santime Ulasti

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolunda kar yagisi nedeniyle gece saatlerinde tirlarin geçisine kapatilan yol trafige açildi.

Antalya-Konya Karayolunda Kar Kalinligi 25 Santime Ulasti
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolunda gece saatlerinde baslayan kar yagisi nedeniyle tirlarin geçisi kapatilmisti. Karayollari ekiplerinin yaptigi çalismalar sonucunda yol trafige açildi ve tirlar tekrar geçis yapmaya basla

Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren dün aksam 20.00 siralarinda baslayan kar yagisi 30 kilometrelik alanda etkili oldu. Gece saatlerinde kar yagisi etkisini artirarak bin 825 rakimli Alacabel’de kar kalinliginin yer yer 20-25 santimetreye ulasti. Akseki-Seydisehir Karayolu, tedbir olarak tirlarin geçisine saat 21.00 siralarinda kapatilmis, Akseki Bölge Trafik ekipleri ise uzun araçlari dinlenme tesislerine yönlendirmisti.

Karayollari Alacabel ekipleri gece saatlerinde çok sayida is makinasi ile yolda kar kürüme ve tuzlama çalismasi yapti. Kar yagisinin bölgede etkisini yitirmesi ile birlikte tirlarin trafige çikmasina izin verildi.

Kaynak: İHA