Parasütle Yeni Yusufeli Ve Baraj Gölünün Üzerinden Geçti

Yusufeli Baraji nedeniyle sular altinda kalan ilçede turizmi canlandirmak ve yamaç parasütü sporunun alt yapisini olusturmak amaciyla kesif uçuslari yapildi.

Parasütle Yeni Yusufeli Ve Baraj Gölünün Üzerinden Geçti
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapimi tamamlanan ve enerji üretimine baslayan Türkiye’nin en yüksek baraji nedeniyle 7 köy ve ilçe merkezi sular altinda kaldi.

Eski ilçe merkezinin hemen üst kodlarinda bulunan yansiticilar bölgesinde kurulan yeni ilçe merkezi, göl manzarasiyla ilçe sakinlerine doyumsuz manzara olusturdu. Ilçede turizmi canlandirmak adina girisimlerde bulunan Yusufeli Belediye Baskani Eyüp Aytekin, doga sporlari, adrenalin sporlari, kano ve raftingin yani sira yamaç parasütünün de yapilmasi için çalisma baslatti.

Türk Hava Kurumu Artvin Subesi ile yapilan görüsmeler sonrasina bölgeye giden yamaç parasütü pilotu Bayram Yücel, yeni ilçe merkezinin karsisinda bulunan bin 350 rakimli Karadag’in eteklerinden kalkis yapti. Yaklasik bin metre yükseklikte uçus yapan Yücel, 30 dakika boyunca baraj gölü ve yeni ilçe merkezi üzerinde süzülerek göl kenarina basarili inis gerçeklestirdi.

“Ilçede farkli noktalardan deneme uçuslari devam edecek”

Yusufeli Belediye Baskani Eyüp Aytekin, ilçede hem turizmi canlandirmak hem de yeni spor alt yapisini olusturmak için yamaç parasütü pilotlarini agirladiklarini dile getirdi. Baskan Aytekin, “Ilçemizin geleceginde doga sporlari, adrenalin sporlari, kano, rafting sporlarinin yaninda bu bölgede gelistirmeye açik en önemli alanlardan birisinin de yamaç parasütü oldugunu gördük. Daha önce farkli yamaç parasütü pilotlari da atlayis yaptilar. Bugün de arkadasimiz üç farkli noktadan atlayis yaparak çok güzel görselleri elde etti. Insallah biz de kendi pilotlarimizi yetistirerek bu cografyanin hem turizm hem de spor alt yapisiyla gençlerimizi yeni bir spor daliyla tanismalarina vesile olacagiz” dedi.

Yamaç parasütü pilotu Bayram Yücel ise Artvin Türk Hava Kurumu Subesi talebi üzerine Yusufeli baraj gölü ve yeni ilçe merkezinde deneme uçuslari gerçeklestirdigini ifade ederek, yamaç parasütünün ilçede yapilabilirligi noktasinda çalisma baslatti. Yücel, “Yusufeli’nde yeni kalkis alanlari tespit ettik. 3 farkli noktadan kalkisimizi yaptik. Baraj gölü ve yeni yerlesim yeri üzerinde uçusumuzu yaparak hemen göl kenarinda uygun bir yere basarili inis yaptik. Bu spor için gerçekten çok uygun bir yer” cümlelerine yer verdi.
Kaynak: İHA