Afet Gönüllüleri Tecrübeleniyor

Kocaeli’de afet gönüllülerine itfaiye personelleri tarafindan egitim verildi.

Afet Gönüllüleri Tecrübeleniyor
1999 yilinda meydana gelen Gölcük ve Düzce depremleri sonrasi kurulan Mahalle Afet Gönüllülerine, Kocaeli Itfaiyesi tarafindan "iple erisim teknikleri egitimi" verildi.

Itfaiye Daire Baskanligi Önleme ve Egitim Sube Müdürlügü Egitim Birimi (KOBITEM) personelleri tarafindan verilen egitimler, gönüllü katilimcilarin çalisma saatleri gözetilerek aksam saatlerinde gerçeklestirildi.

Teorik ve pratik olmak üzere 2 asamali olarak gerçeklestirilen egitimler Itfaiye Dairesi Baskanligi hizmet binasinin hemen arkasinda bulunan KOBITEM tesislerinde gerçeklestirildi.

Egitimlerde, halatlar ve dügümler, tirmanma ve inis ekipmani, iple erisim ekipmani, istasyon kurulumu, sedye kullanimi basta olmak üzere birçok konuda teorik ve pratik bilgiler sunuldu. Egitimler, merkezde yer alan yüksekte çalisma egitim istasyonu kullanilarak gerçeklestirildi.

Bu istasyonda kursiyerler, edindikleri bilgileri uygulama firsati da yakaladi.
Kaynak: İHA