Altinova Belediyesi Organik Atiklari Gübreye Dönüstürüyor

Yalova Altinova Belediyesi tarafindan ilçeye kurulan Kompost Üretim Tesisi’nde 2 ayda 2 tona yakin organik atik 600 kilo gübreye dönüstürülerek ekonomiye kazandirildi.

Altinova Belediyesi Organik Atiklari Gübreye Dönüstürüyor
Altinova Belediyesi’nin örnek çevre projelerine Kompost Üretim Tesisi de ekledi. Semt pazarlarindaki meyve sebze atiklarinin yaninda bag ve bahçelerdeki organik atiklarin çöpe gitmek yerine ekonomiye kazandirilmasi amaciyla yaptirilan Kompost Üretim Tesisi, 2 ay önce devreye alindi. Ilçede kurulan semt pazarinda olusan organik atiklar, görevliler tarafindan düzenli olarak toplandiktan sonra tesise getiriliyor. Burada organik atiklarin içine yabanci bir madde karisip karismadigi dikkatle kontrol edildikten sonra, atiklar talasla karistirilip kompost makinesine atiliyor. Farkli evrelerden geçen organik atiklar, sonunda özellikle evlerde saksilarda kullanilan komposta dönüsüyor. Makineden çikan kompost elenerek, 500 gramlik paketlere dolduruyor. Hazirlanan kompostlar isteyen vatandaslara ücretsiz olarak veriliyor.

Atiklari sifirliyoruz

Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Sifir Atik projesi kapsaminda hayata geçirdikleri önemli bir çevre projesi olan Kompost Üretim Tesisi’ni ziyaret etti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde yürütülen Sifir Atik Projesi’ne Altinova Belediyesi olarak tüm güçleriyle destek verdiklerini dile getiren Baskan Oral, "Sifirdan basliyoruz temasiyla yürüttügümüz Sifir Atik projelerinden biri de kompost üretim tesisi. Pazar yerlerinde veya bahçelerde olusan organik atiklari burada kompost haline getiriyoruz. Özellikle evlerinde çiçek yetistiren vatandaslarimizin yogun olarak kullandigi kompostlari burada üretiyoruz ve vatandaslarimiza da ücretsiz dagitiyoruz. Projeye pazarci esnafimizdan da büyük destek geliyor. Onlarin da katkisiyla çöpe gidecek malzemeler kompost olarak evlere geri dönüyor" diye konustu.

Kaynak: İHA