Izmir'de Suç Örgütü Lideri Inanç Meçul Tutuklandi

Içisleri Bakanligi tarafindan yurt genelinde suç örgütlerine yönelik gerçeklestirilen ’KAFES-18 Operasyonu’nun Izmir ayaginda çökertilen suç örgütünün lideri Inanç Meçul ve örgüt üyesi 5 süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklandi. Inanç Meçul’ün özellikle Torbali ilçesinde kendisini emniyet mensubu olarak tanitip vatandaslari baski altina aldigi, sahte kimlik ve plakalarla kendisine imtiyaz sagladigi ortaya çikmisti.

Izmir'de Suç Örgütü Lideri Inanç Meçul Tutuklandi


Içisleri Bakanligi tarafindan yurt genelinde suç örgütlerine yönelik gerçeklestirilen ’KAFES-18 Operasyonu’nun Izmir ayagi, Izmir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügünün ortak çalismasiyla gerçeklestirildi.

13 Aralik sabahi 28 hedef sahsa yönelik gerçeklestirilen operasyonda adreslerde yapilan aramalarda, çok sayida ruhsatsiz tabanca ve fisek ile, 4 polis telsizi, bir miktar uyusturucu madde ve çok sayida çek-senet ele geçirildi. Operasyonda iki ayri suç örgütünden toplam 21 süpheli gözaltina alindi.

Kendisine emniyet mensubu süsü vermis

Iki ayri suç örgütüne yönelik yürütülen faaliyetlerde, özellikle Torbali ilçesinde Inanç Meçul’ün yönettigi suç örgütüne yönelik yapilan çalismalarda, Meçul’ün kendisine polis süsü vererek vatandaslari baski altina aldigi, sahte kimlik ve plakalarla kendisine ve çevresine imtiyaz sagladigi, tehdit ve cebir ile dernek adi altinda yardim toplayarak haksiz kazanç elde ettigi tespit edildi.

Inanç Meçul ve 5 sebeke üyesi tutuklandi

Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Inanç Meçul ve 5 örgüt üyesi daha çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, 1 süpheli adli kontrolle serbest kaldi.
Kaynak: İHA