30 Metrelik Su Deposu Böyle Yikildi

SAMSUN – Samsun’da Büyüksehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü’ne bagli ekipler tarafindan ekonomik ömrünü tamamlamis ve tehlike olusturan eski su depolari kontrollü bir sekilde yikiliyor.

30 Metrelik Su Deposu Böyle Yikildi
SASKI, ekonomik ömrünü tamamlamis su kaybina neden olan mevcut depolari yikarak yenilerini insa ediyor. Son olarak 35 yil önce yapilan 30 metre ayak yüksekligine sahip su deposunun yikimi gerçeklestirildi.

Depo, 100 metreküp hacminde içme suyu depoluyordu. Fiziki açidan da tehlike olusturan eski su deposu ekipler tarafindan gerekli güvenlik önlemleri alinarak kontrollü bir sekilde yikildi. Yikim ani havadan dron ile de görüntülendi.

"Güzel hizmetleri sehrimize kazandirmaya devam edecegiz"

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, kendisine ait sosyal medya hesabindan konu hakkinda yaptigi açiklamada, "Samsun’un güçlü bir altyapiya kavusmasi için hummali bir çalisma yürütüyor; suyu verimli kullanmak, hemsehrilerimizin saglikli ve kesintisiz içme suyu ihtiyacini koruma altina almak amaciyla da sondaj kuyulari açip su depolari insa ediyoruz. 4.5 yil içerisinde sehrimize kazandirdigimiz aritma tesisleri, içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu hatlari, derin kuyu sondajlari ve su depolariyla önemli bir altyapi çalismalarina imzamizi attik. Daha nice güzel hizmetleri bu sehre kazandirmaya devam edecegiz" dedi.

Öte yandan, ekipler tarafindan ayrica yikimi gerçeklestirilen su deposunun yerine 30 metre ayak yüksekliginde 100 metreküp su hacminde yeni bir ayakli su deposu insa edilecek. Ilaveten Canik’te Samsun Sehir Hastanesi’ni ve ilçeyi besleyecek 1 adet bin metreküp, 2 adet 200 metreküp ve 1 adet de 50 metreküp depo insaatlari devam ediyor. Yine Ilkadim Toybelen’de mevcut depoyu yenilemek amaciyla bin metreküp içme suyu deposunun insaati sürüyor" dedi.

Açiklamada ayrica, 17 ilçede yasayan vatandaslara kesintisiz ve saglikli içme suyu verilmesi için çalismalarin devam ettigi, son 4,5 yil içerisinde 260’tan fazla yeni depo insa edildigi belirtildi.
Kaynak: İHA