Türkiye'de Ilk Kez SOSYALFEST Düzenlenecek
Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafindan Türkiye’de ilk kez Ulusal ve Uluslararasi Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) düzenlenecek.

Üniversitenin kendileri için bilgi edinilen bir yerden çok daha fazlasini ifade ettigini anlatan Kirisik, "Bu egitim çatisi altinda Karabük Üniversitesinde her biri alaninda öncü isimler olan, degerli akademik personelimizin rehberliginde yeni bilgileri ögrenerek zihninizin engin bilgilere kulaç atmasini ümit ediyoruz. Sosyal, kültürel, sanatsal ve düsünsel anlamda da sizleri yeni hazineleri kesfetmeye tesvik etmeyi en önemli önceliklerimiz arasinda kabul ediyoruz. Akademisyenler olarak, sizlere en büyük zenginligimiz olan ögrencilerimize büyük ödevler düsüyor. Önce ülkemizin gelecek vizyonuna dair genel bir çerçeve açmak, daha sonra her bir genel çerçevenin bizler ve ögrencilerimiz için önemini ifade etmek niyetindeyim" dedi.
"Gelecek nesillere en önemli miras"
Saglikli gida üretmenin, tarim ve sulama politikalarini çevrenin korunmasina yönelik gelistirmenin ve gelecek nesillere birakilmasinin en önemli miras olacagini anlatan Kirisik, "’Sürdürülebilirligin yüzyili’ diyoruz. Çünkü sosyal adalete, iktisadi kalkinmaya ve bütün bu birlikteligi daha yasanabilir kilan çevrenin korunabilir olmasina katki sunmak istiyoruz. Inaniyoruz ki, iktisadi çevrede büyüme ve kalkinmayi anlamli kilan sosyal adaletin uyumu ve tamamlayiciligidir. Saglikli gida üretmek, tarim ve sulama politikalarini çevrenin korunmasina yönelik gelistirmek, gelecek nesillere birakacagimiz en önemli miras olacaktir. Bu mirasi harekete geçirici olarak sosyal bilimler festivalimizde yarisma kategorileri olusturduk. Bu kategoriler de bu alanlarda doganin korunmasi, çevrenin korunmasi, insani yasam alanlarinin olusturulmasi konusunda sosyal modeller üretilmesinin yarismamiz ile tesvik etmis olacagiz" diye konustu.
"Türkiye küresel düzende basak bir aktör"
Dünya ekonomileri küçülmeye ve geri çekilmeye devam ederken, Türkiye’nin potansiyeli ve geçmis birikiminin çok önemli firsatlar sundugunu aktaran Rektör Kirisik, sunlari kaydetti:
"’Kalkinmanin yüz yili’ diyoruz. Çünkü inaniyoruz ki, pandemi süreciyle birlikte dünya sahnesinde kartlarin yeniden dagitildigini görüyor ve Türkiye’yi küresel düzende basak bir aktör olarak görüyor. Dünya ekonomileri küçülmeye ve geri çekilmeye devam ederken, ülkemizin potansiyeli ve geçmis birikimi bizlere çok önemli firsatlar sunuyor. Bizler de bilim merkezli ögrenci dostu üniversite olarak egitim müfredatimizi ve egitim sürecinde ögrencilerimizin yetkinliklerini gelistirecek, bütün sosyal modellerimizi bu döngüde öne çikarmak istiyoruz. Ülkemizin potansiyeline maksimum katki sunabilecek bireyler yetistirmek amaci dogrultusunda faaliyetlerimizi gerçeklestiriyoruz. Elbette inaniyoruz ki, kalkinmanin yüzyili ancak aileden baslayarak bu güzide toplumun, bütün kesimlerinde milli, manevi ve insani degerlerin içsellestiren entellektüel sermaye birikimi yüksek, kültürel zenginlige ve derinlige sahip yarina güvenle bakan nesiller sayesinde olacaktir."
Kirisik, bilim merkezli ögrenci dostu üniversite mottosunu siklikla tekrar ettiklerini belirterek, "Bunu tekrar etmemizin amaci, iste bu nesillerin yetistirilmesinde okulumuzu önemli bir önemli bir çerçeveye oturtuyor" dedi.
Rektör Kirisik’in konusmasinin ardindan Doç. Dr. Ersin Müezzinoglu, Doç. Dr. Zeynep Özcan, Dr. Ögretim Üyesi Gökhan Oruç Önalan ve Teknoloji Transfer Ofisi mühendisi Yilmaz Olcay, SOSYALFEST sunumu gerçeklestirdi.
