Kosova, Sirp Plakali Araçlara Tanigi Süreyi 15 Aralik'a Erteledi

Kosova hükümeti, Sirp plakali araçlarin Kosova plakasiyla degistirilmesi için bugün sona erecek süreyi, 15 Aralik tarihine erteledigini duyurdu.

Kosova, Sirbistan ile arasinda bir yildan fazla süredir devam eden plaka kriziyle ilgili kararini erteledi. Kosova hükümeti, ülkenin kuzeyinde yasayan Sirplara 1 Aralik’a kadar araç plakalarini Kosova plakalariyla degistirmeleri için tanidigi süreyi 15 Aralik’a uzatma karari aldi. Kosova hükümeti tarafindan yapilan açiklamada, Kosova plakalari almak için talebin büyük olmasi nedeniyle 15 günlük ek süre tanindigi belirtildi.

Bugüne kadar yaklasik 3 bin Sirp’in araç plakasini degistirdigi belirtilen açiklamada, 15 Aralik tarihinden sonra degistirilmeyen plakalarin bölgede trafige çikmalarina izin verilmeyecegi de ifade edildi.

Kosova ile Sirbistan arasinda 31 Temmuz 2022 tarihinde baslayan plaka krizi iki ülke arasinda çatismalara neden olmustu. Kosova yönetimi, Sirbistan’in Kosova vatandaslarina yönelik uygulamalarina karsilik olarak mütekabiliyet esaslari çerçevesinde Sirbistan plakali araçlarin trafige çikisini yasaklama karari almis, Sirp plakalarin Kosova Cumhuriyeti (RKS) plakalariyla degistirilmesini talep etmisti.
Kaynak: İHA