ABD'de Kongre Çalisanlarindan Ateskes Çagrisi Açiklamasi 'Artik Sessiz Kalmaya Tahammülümüz Yok'

ABD’de 100’den fazla Kongre çalisani düzenledikleri protestoda, Gazze’de ateskes yapilmasi çagrisinda bulunarak, "Artik sessiz kalmaya tahammülümüz yok" dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 7 Ekim’den bu yana devam ederken, dünyanin dört bir yanindan Israil’in düzenledigi saldirilara yönelik tepkiler her geçen gün artiyor. ABD’nin baskenti Washington DC’de 100’den fazla Kongre çalisani Kongre Binasi önünde bir araya gelerek, Gazze’de ateskes yapilmasi çagrisinda bulundu. Göstericiler, "Artik sessiz kalmaya tahammülümüz yok" ifadelerini kullanarak, "Seçmenlerimiz ateskes için yalvariyor ve biz de onlarin çagrilarina cevap veren çalisanlariz. Capitol Hill’deki patronlarimizin çogu temsil ettikleri insanlari dinlemiyor. Liderlerimizden seslerini yükseltmelerini, ateskes çagrisi yapmalarini, tüm rehineleri serbest birakmalarini ve derhal gerilimi düsürmelerini talep ediyoruz" dedi.

“Ateskes simdi” yazili pankart açan Kongre çalisanlari, çatismalarda hayatini kaybedenler için saygi durusunda bulunarak, Kongre binasinin merdivenlerine ve önüne gül ve karanfil birakti.

ABD’li seçmenlerin yüzde 66’si ateskesi destekliyor

Data for Progress tarafindan 20 Ekim’de yayinlanan bir ankete göre, ABD’li seçmenlerin yüzde 66’si ABD Baskani Joe Biden’in ateskes çagrisi yapmasini istiyor. Ankete göre ayrica, Demokratlarin yüzde 80’i bu çagriyi destekliyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nde az sayida temsilci ateskes çagrisinda bulunurken, “insani duraklamalara” destek daha yüksek. Dick Durban geçen hafta insani ateskes çagrisinda bulunan ilk ABD Senatörü olarak kayitlara geçti.
Kaynak: İHA